Κ. Γουργουλιάνης: «Αποφεύγουμε τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις… Ζούμε φυσιολογικά»

Σε ανάρτησή του ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης δίνει στοιχεία για το πώς κινείται ο κορωνοϊός, αλλά και πώς θα ήταν καλό να κινηθούμε εμείς, ως υπεύθυνοι πολίτες.

Η ανάρτηση του Καθηγητή:

Μια γρήγορη ματιά στα στοιχεία του Worldometer
(Coronovirus update) καταγράφεται παγκόσμια αύξηση των νέων κρουσμάτων ιδιαίτερα σε πολυπληθείς χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου που έχουν χειμώνα, όπως η Βραζιλία και το Περού, που όμως δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση των θανάτων. Ίσως ο ιός, όπως πιστεύουν μερικοί Ιταλοί και Αμερικανοί επιστήμονες, να βρήκε το δρόμο για την ασφαλή επιβίωσή του, δηλαδή να πολλαπλασιάζεται σε ανθρώπους, χωρίς όμως να θέλει να τους σκοτώσει. Σε αυτή την περίπτωση στα Ελληνικά δελτία ειδήσεων και μάλιστα των κρατικών καναλιών, χρειάσθηκε ένας νέος ιός, κατά προτίμηση κινέζικος, με άγνωστη μεταδοτικότητα στον άνθρωπο, δυνητικά πανδημικός για να πάρει την πρώτη θέση.
Συνεχίζω με μια ακόμα άχρηστη ανταπόκριση από τη Ζυρίχη. Δεν θα δείτε φανατικούς λοιμωξιολόγους στα τηλεοπτικά κανάλια, απαγορεύονται οι συναθροίσεις πάνω από 1000 άτομα και η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Ευτυχώς όλοι συζητούν για διακοπές με προτεραιότητα την Ελλάδα!
ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
ΖΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας