ΣΥΡΙΖΑ: “Χτυπά” στην οικονομία – “Θ’ αφήσουμε τη ΝΔ να κυλιστεί στο βούρκο του παρακράτους”

Αποφασισμένος να αφήσει «την κυβέρνηση να κυλιστεί στον βούρκο του παρακράτους,των δήθεν σκανδάλων, της νοσηρότητας, και της απαξίωσης της πολιτικής ζωής» εμφανίζεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας – σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η εντολή μάλιστα που έχει δώσει στους συνεργάτες του είναι να αναδείξουν όλα τα προβλήματα της οικονομίας τα οποία μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και σοβαρότερα .

Επαφές με ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  καθημερινά πλέον έχει επαφές με τους ανθρώπους του τουρισμού , της εστίασης αλλά και με εκπροσώπους ομάδων που έχουν πληγή ιδιαίτερα από τον  κορονοιό καθώς θεωρεί ότι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα πάρουν την μορφή χιονοστιβάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός μάλιστα ότι χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε πριν από λίγες μέρες από την πείνα  δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει όπου ο ίδιος θεωρεί ότι χρειάζεται να αναδεικνύονται προβλήματα που αφορούν την κοινωνία.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συνομιλήσω με την μητέρα του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε και θέλω να πω ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι, ότι η ντροπή δεν πρέπει να ανήκει στους ανθρώπους που βγάζουν το πρόβλημά τους προς τα έξω αλλά πρέπει να είναι στην πολιτεία. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους, και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν, όταν έχουν να πάρουν εισόδημα από τον Οκτώβρη του περασμένου χρόνου. Και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν με 800 ευρώ το τρίμηνο είτε με ένα επίδομα ανεργίας αλλά και πολλοί άλλοι χωρίς αυτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρα.

 

Εν τω μεταξύ στην  συνάντηση που είχε  με τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά  :

«Είναι πράγματι οξύμωρο, είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τον κύριο Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι  στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κριτική για την ύφεση

Ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που αναγνωρίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση θα φτάσει το 16 % αλλά δεν λένε όμως με ποιο σχέδιο θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ύφεσης αυτής.

Στο θέμα αυτό  και στις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα που προέβλεψε η ύφεση θα κυμανθεί από 4,5% έως 9,5% του ΑΕΠ, αναφέρθηκε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας :

«Διαβάζω την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι παρά τις εμφανείς περί του αντιθέτου προσπάθειες, οι προβλέψεις του δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτές της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, στο δυσμενές σενάριο ο κ. Στουρνάρας δεν προβλέπει απλώς βαθύτερη ύφεση αλλά και ανάκαμψη που δεν είναι τύπου V αλλά πιο αργή. Ούτε περνάν απαρατήρητες οι παραινέσεις του κ. Στουρνάρα για δημοσιονομική προσαρμογή και αναρωτιέμαι αν ο ίδιος αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εμπεριέχει μια γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή. Με βάση αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών έχει κάποιο σχέδιο; Ο κ. Σταϊκούρας καταλαβαίνει αυτούς τους κινδύνους ή θεωρεί ότι το μέγεθος και ο τρόπος δημοσιονομικής προσαρμογής που επελέγησαν στο παρελθόν από κυβερνήσεις που υπηρέτησε ήταν ο ενδεδειγμένος;

Τέλος το γεγονός ότι σύμφωνα με τον αξιότιμο κ. Διοικητή η μεγάλη ελπίδα για την οικονομία σήμερα είναι οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, τώρα μάλιστα, που οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι στα τάρταρα λέω να το αφήσω ασχολίαστο.»

Βρείτε μας