Δημοτικό Συμβούλιο σε νέα έδρα και με αρκετές ενημερώσεις (ΦΩΤΟ)

Σε νέα… έδρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, που έλαβε χώρα στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ με τους συμβούλους να συναντιούνται ξανά από κοντά και να πραγματοποιείται μία διαδικασία με νέα δεδομένα.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που έκρυβε όμως κι αρκετές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων, από τις πολλές ερωτήσεις που έγιναν.

Συνάντηση Καλογιάννη-Μηταράκη για το προσφυγικό

Με ενημέρωση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο όπου κι ανέφερε πως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης στο υπουργείο.

Εξήγησε παράλληλα προς πρέπει να βρεθεί λύση, θυμίζοντας πως έχει στείλει ήδη επιστολή με την λήξη του προγράμματος «Εστία» που αφήνει στο δρόμο πολλούς πρόσφυγες οι οποίοι έχουν άσυλο.

Η Ρένα Καραλαριώτου για την συνάντηση ζήτησε να τοποθετηθεί ο υπουργός και για το πρόγραμμα «Ήλιος» που ακολουθεί.

Το ρεπορτάζ του Πηνείου και το «κόλλημα» στο Αρχαίο Θέατρο

Σε ερώτηση για τον Πηνειό, ο Απόστολος Καλογιάννης εξήγησε πως αρχικά απαντούσε σε ένα ρεπορτάζ κι όχι σε κάτι επίσημο της Δημοτικής Αρχής, συμφωνώντας όμως στο θέμα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την δημιουργία μονοπατιού στο Πηνειό από την Τερψιθέα προς την Λάρισα.

Προσθέτοντας: » Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα δούμε πως θα κινηθούμε. Ο Πηνειός είναι ένα εμβληματικό μνημείο για την πόλη και θα αναφέρουμε όταν έρθει η ώρα τις δραστηριότητες που θα κάνουμε».

Από την άλλη στην υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου υπήρξε… κόλλημα. Ο δήμαρχος Λαρισαίων εξήγησε πως οι εργασίες έχουν παγώσει σε λάθος όμως που δεν οφείλεται στη δημοτική αρχή. «Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων έχει στείλει μία φορολογική ενημερότητα κάποιες μέρες μετά την κατάθεση του έργου.

Εμείς έχουμε στείλει τα έγγραφα και περιμένουμε την απάντηση. Εμείς δεν θέλουμε καθυστερήσεις για το περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου».

Αναμονή για Παζάρι και Πάρκο των Ευχών και στο βάθος… Agrothessaly

Ερώτημα όμως τέθηκε και το παζάρι κι αν θα διεξαχθεί μετά την πανδημία.

Ο Απόστολος Καλογιάννης, όμως έβαλε εκτός απ’το παζάρι και το Πάρκο των Ευχών, αλλά και την αγωνία αν θα πραγματοποιηθεί και η Agrothessaly εξηγώντας πως στην μετά κορωνοϊό εποχή πολλά ορίζονται από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, αλλά το κυριότερο που είναι η δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Θα βάλουμε στο τραπέζι και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης καθώς είναι σημαντικό το θέμα της υγείας. Εμείς όμως μαζεύουμε όλες τις απόψεις και θέλω τη γνώμη κι όλων των παρατάξεων πριν προβώ σε ανακοινώσεις.

«Θα καταθέσω ότι στοιχεία έχω σε μία συνάντηση με εσάς. Υπάρχει ζήτημα ακόμα και με την Agrothessaly, γενικά πρέπει να δούμε και με τη ΔΕΘ τι θα συμβεί».

Οι ευθύνες στη Νέα Σμύρνη 

Σε αρκετά δημοτικά συμβούλια έχει κατατεθεί η ερώτηση για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής, με τον Απόστολο Καλογιάννη, να εξηγεί στους συμβούλους για ακόμα μία φορά πως ο ίδιος θα μιλήσει για την συνοικία όταν ολοκληρωθεί το ζήτημα.

Ενώ σε ερώτηση για το τι συνέβη με το κλείσιμο των σχολείων έκανε αναφορά στο χρονικό και στις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει ο καθένας. «Εγώ έκλεισα τα σχολεία για τρεις ημέρες, μετά η Περιφέρεια το έκλεισε για 15 και τα σχολεία ουσιαστικά θα παρέμεναν ανοιχτά για μία ημέρα και μου έγινε πρόταση να μην ανοίξει γιατί δεν υπήρχε λόγος».

Ενώ συνέχισε αναφέροντας πως τις τελικές αποφάσεις δεν μπορούν να τις πάρουν οι ίδιοι, αλλά δέχονται προτάσεις. «Από τη δική μας πλευρά το τριήμερο ήταν απαραίτητο για να κλείσουν γιατί ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΟΔΥ στο πρόγραμμα που έγινε με τα τεστ κι έπρεπε να προλάβουμε να έχουμε τα αποτελέσματα».

«Οι γονείς πίεζαν» 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μία μεγάλη πίεση του συλλόγου των γονέων να φύγουν όλα τα παιδιά από εκεί. Δυστυχώς εδώ γίνεται ακόμα μια φορά μία παρανόηση. Φτάνουμε να λέμε πως είναι ευθύνη του δημάρχου, ενώ εμείς απλά προσπαθούμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας. Στην υπόθεση πιθανής μεταγραφής των παιδιών είναι υπεύθυνη η διεύθυνση εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων εξηγώντας παράλληλα πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους και να μην γίνονται μπαλάκι.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας