Κίνητρα για απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων

Έρχονται κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου και ποδηλάτου. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του MEGA, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δικύκλων και ποδηλάτων.

Ανάμεσα στα σενάρια που φέρεται να μελετάει το αρμόδιο υπουργείο είναι και η επιδότηση ποσού έως και 1.000 ευρώ σε ιδιώτες για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου. Επίσης, στόχος είναι να υπάρξει όφελος απόσυρσης μηχανοκίνητου δικύκλου έως 500 ευρώ, και οι επιχειρήσεις να έχουν όφελος απόσυρσης έως και 5.000 ευρώ.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν εξατμίσεις ενώ επαγγελματικά αυτοκίνητα με μία φόρτιση μπορούν να διανύσουν έως και 260 χιλιόμετρα. Η φόρτιση γίνεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και έχει δύο υποδοχές, μια για ταχεία φόρτιση και μία για κανονική.

Τα δίκυκλα μπορούν να φορτίσουν σε κοινή οικιακή πρίζα, ενώ σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κυρίως τις σκανδιναβικές στον τομέα αυτό.

Ειδικοί της ηλεκτροκίνησης αναφέρουν πως το νέο νομικό πλαίσιο πρέπει να συνοδευτεί και με μελέτη για σημεία φόρτισης τόσο στις πόλεις όσο όμως και στους αυτοκινητοδρόμους.

Πηγή: newsit.gr

Βρείτε μας