Επίθεση με βιτριόλι: «Αν η 34χρονη ήξερε, θα μιλούσε» – Τι λέει ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας

«Αν ήξερε, θα μιλούσε»: Με αυτή τη φράση ο δικηγόρος της άτυχης Ιωάννας -που την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε τη βάναυση επίθεση με βιτριόλι- απέρριψε τον ισχυρισμό ότι «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι το ίδιο το θύμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 34χρονης, Απόστολο Λύτρα, αν ήταν μια απλή υπόθεση θα είχε βρεθεί ήδη η άκρη του νήματος. Ο ίδιος, χαρακτήρισε απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν είδε κανείς κάτι ενώ το έγκλημα έγινε στις 9 το πρωί, σε πολυσύχναστο σημείο αλλά και με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν την Ιωάννα.

Ο κ. Λύτρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η 34χρονη να γνωρίζει τη δράστη, ωστόσο «από την πρώτη στιγμή αναφέρει ότι δεν είχε με κανέναν το παραμικρό πρόβλημα και δεν πάει το μυαλό της σε κάποιον «ανοιχτό λογαριασμό»».

«Αν ήξερε θα μιλούσε»

Παράλληλα σχολιάζοντας στον Σκάι, την εκτίμηση του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα ότι το «κλειδί» το κρατά το ίδιο το θύμα, είπε ότι αυτό θα ίσχυε αν όντως γνώριζε ποιος της επιτέθηκε και δεν το έλεγε.

«Αν πράγματι ήξερε τα πάντα και δεν τα έλεγε, τότε ναι, το κλειδί είναι το θύμα. Από τη στιγμή όμως που σας λέω ότι δεν πάει πουθενά το μυαλό της, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι αυτή είναι το ‘’κλειδί’’. Αν ήταν κάτι με τόσο μεγάλη ζημιά που έχει πάθει θα το έλεγε κατευθείαν», τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η 34χρονη έκανε χθες το δεύτερο χειρουργείο και η κατάστασή της είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο ίδιος την είδε μόλις για λίγα λεπτά καθώς δεν μπορεί να μιλήσει παραπάνω.

Σφίγγει ο κλοιός

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκο Ρήγα, οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης : «Φαίνεται ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα της συγκεκριμένης επίθεσης», τόνισε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της πολλά στοιχεία από το οπτικοακουστικό υλικό, κάποιες μαρτυρίες αλλά και τηλεφωνικές κλήσεις.

 

Από την πλευρά της, η εξελικτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, εξήγησε ότι δεν μπορεί να θεωρούμε εν δυνάμει θύτη όποιον έχουμε συγκρουστεί στην καθημερινή μας ζωής, καθώς οι καθημερινές συγκρούσεις δεν φτάνουν συνήθως σε τέτοια σημεία.

«Αυτό ήταν ένα ύπουλο χτύπημα. Οπότε πρέπει να δούμε πιο βαθιά και για να δει η Ιωάννα πιο βαθιά πρέπει να πάρει το χρόνο της», σημείωσε.

Πηγή: in.gr

Βρείτε μας