Λάρισα: Τα 11 «σημερινά» κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ αφορούν δείγματα της περασμένης εβδομάδας

Ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την ανακοίνωση να αναφέρει πως τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από αθηναϊκά μέσα τα 11 κρούσματα συνδέθηκαν με τον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα η αρχή έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, όπου ο παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου με ρεπόρτερ ανέφεραν πως τα κρούσματα αφορούν περιοχή της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια έγινε αναπαραγωγή και από το κανάλι του ΣΚΑΪ κι άλλους διαδικτυακούς ιστοτόπους.

Σε επικοινωνία του «Τι Νέα Λάρισα;» με τον καθηγητή Επιδημιολογίας κι εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο ίδιος ανέφερε: «Τα 11 κρούσματα αφορούν κρούσματα από την περασμένη εβδομάδα που είχαμε κάνει με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα».

Το ίδιο ανέφερε σε επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και συντονιστή της Αρωγής Βασίλη Πινακά, εξηγώντας πως «τα σημερινά δείγματα θα ήταν αδύνατο να εξεταστούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα του ΕΟΔΥ αφορούν προηγούμενες ημέρες».

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του ΕΟΔΥ έγινε διευκρίνιση στους διαπιστευμένους συντάκτες των ΜΜΕ πως αυτά είναι κρούσματα των προηγουμένων ημερών και συνεπώς δεν είναι καινούργια, κάτι όμως που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπου που αναπαράχθηκαν από τα αθηναϊκά μέσα, δημιουργώντας αναταραχή στη Λάρισα.

Βρείτε μας