Ενημερωτική συζήτηση από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, αντιλαμβανόμενη την αγωνία των συναδέλφων,  των μαθητών και των γονέων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ρόλο του πραγματικού δασκάλου, σας καλεί στην ενημερωτική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του 1ου  ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ανθίμου Γαζή & Ηπείρου) την Παρασκευή 8/5 και ώρα 19:00 μμ.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Α) Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και η επαναλειτουργία των σχολείων

  • Τι είναι ο κορωνοϊός και πώς αντιμετωπίζεται;
  • Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας;
  • Πώς μπορεί να επηρεάσει η επαναλειτουργία τους  την μετάδοση της νόσου;
  • Κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ήταν ασφαλής η λειτουργία τους;

Εισηγητές:  1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΣ καρδιολόγος διευθυντής ΕΣΥ, μέλος Γενικού συμβουλίου  ΟΕΝΓΕ και των ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Λάρισας και της ΕΙΝΚΥΛ

2) ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ διευθυντής ΤΕΠ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΚΥΛ

Β) Το παρόν και το μέλλον του σχολείου μέσα από το «πολυνομοσχέδιο Κεραμέως», μια προσπάθεια  κριτικής προσέγγισης των αλλαγών που θα επέλθουν στη σχολική πραγματικότητα σε περίπτωση επιβολή του.

Συνάδελφοι, η συνάντησή μας αυτή είναι μια πρώτη απάντηση στην έντεχνη σιωπή του σωματείου μας και θα γίνει με κάθε απαραίτητο μέτρο προστασίας!

Επειδή πρέπει αυτή τη φορά να μη σιωπήσουμε και να μην επιτρέψουμε να γίνει η σχολική κοινότητα  πειραματόζωο, σας καλούμε να αναζητήσουμε από κοινού τρόπους αντίδρασης αλλά και προστασίας   απέναντι στα αλλοπρόσαλλα που το υπουργείο παιδείας δηλώνει και πράττει! Δεν είναι ώρα σιωπής αλλά οργανωμένης και σοβαρής αντιμετώπισης τόσο της επιδημίας του κορωνοϊού όσο και της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιχειρείται να επιβληθεί μέσω του φόβου!

ΦΟΡΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΤΌ, ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας