Συνέχεια με το «υπό έλεγχο» για το Θεσσαλικό On Line

Η σχέση με το θέατρο  είναι  μια σχέση ζωντανή, πρόσωπο με πρόσωπο. Παρόλα αυτά  σε καιρούς δύσκολους όπως τώρα,  η επικοινωνία μας παίρνει άλλες μορφές. Η επιτυχία του πρώτου κύκλου προβολών on line από το αρχείο του Θεσσαλικού Θεάτρου είχε τεράστια επιτυχία.  Έτσι συνεχίζουμε με έναν δεύτερο κύκλο προβολών, που εντάσσεται πάντα και στη πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων #Μένουμε Σπίτι:

Δευτέρα 4 Μαΐου θα είναι διαθέσιμη – για μια βδομάδα – η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής 2018, Υπό Έλεγχο του Φρεντερίκ Σοντάγκ.

Το έργο  διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση, ενός εικονικού κόσμου που διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, ενός κόσμου στον οποίο χάνεται η διάκριση αληθινού και πλαστού μέσα στη σύγχρονη τεχνολογία.  Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ήδη εδώ.

Έξι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία

Η παράσταση εμπνέεται απ΄ την αισθητική ταινιών επιστημονικής φαντασίας και εικόνες του μέλλοντός μας.

Μετάφραση:   Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία:    Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική:    Κώστας Βόμβολος
Κίνηση:  Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου
Φωτισμοί:  Μάκης Παπατριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Τρέιλερ:  Life of film Productions
Αφίσα:   Μουτζούρα
Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Δημήτρης Μαμιός, Σεβίνα Μαραγκού, Βασιλικη Σουρρή, Δημήτρης Τσικούρας.

Δευτέρα 11 Μαΐου θα προβληθεί on line η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής 2019 Dogville του Λαρς Φον Τρίερ.

Η φιλήσυχη κοινωνία του Dogville καλείται να προσφέρει καταφύγιο στην Γκρέις, η οποία κρύβεται από μια Συμμορία που την καταδιώκει. Γοητευμένη από την απλότητα και τις αγνές προθέσεις των κατοίκων, η Γκρέις παραδίδεται σ’ αυτούς άνευ όρων, για να αντιληφθεί σύντομα και με τον πιο σκληρό τρόπο, πως δεν υπάρχει προσφορά χωρίς τίμημα. Ο μικρός γήινος παράδεισος μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς το έργο ξεδιπλώνει μια βίαιη αλληγορία για τον τρόπο που ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται την εξουσία.

Αν και γραμμένο για τον κινηματογράφο, το Dogville δανείζεται τα χαρακτηριστικά του από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή του από την αρχαία τραγωδία.

Κείμενο: Λαρς φον Τρίερ
Διασκευή: Κρίστιαν Λόλικε
Απόδοση: Στρατής Πασχάλης

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης
Σκηνογράφος: Δήμητρα Εξάρχου
Ενδυματολόγος: Ελένη Ψύρρα
Μουσική επιμέλεια & σχεδιασμός ήχου: Φίλιππος Ζούκας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Στυλοπούλου
Βίντεο: Life of Film

Ερμηνεύουν:
Θανάσης Ζέρβας
Ανδρομάχη Μακρίδου
Δημήτρης Μαμιός
Αλέξανδρος Μούκανος
Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

Δείτε επίσης

Βρείτε μας