Δημοσκόπηση: Κορωνοϊός και οικονομία “καίνε” τους Έλληνες – Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κορωνοϊός, οικονομία και ανεργία τα βασικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως κεφαλαιοποιεί την μέχρι τώρα καλή αντιμετώπιση στο θέμα του κορωνοϊόυ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η METRON ANALYSIγια λογαριασμό του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση εκλογών διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση έχει ποσοστό 42,5% έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΜεΡΑ25 με 3,2% και η Ελληνική Λύση με 2,9%.

Όσον αφορά το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι απαντήσεις δίνουν ως πρώτο τον κορωνοϊό που έχει αλλάξει τη ζωή μας και ακολουθεί η οικονομία, η ανεργία και το προσφυγικό/ μεταναστευτικό.

Οι εντυπώσεις από τις κινήσεις της κυβέρνησης καταγράφονται ως θετικές στο θέμα του κορωνοϊού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στις ελληνοτουρκικές θέσεις και στην εγκληματικότητα. Αντίθετα αρνητικές είναι οι εντυπώσεις σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στο Μακεδονικό ,στα εργασιακά και στο μεταναστευτικό. Σε γενικές γραμμές πάντως το έργο της κυβέρνησης κρίνεται θετικό από το 68% και αρνητικό από το 23%.

Στην αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός παίρνει το 74% θετικές εντυπώσεις και 22% αρνητικές, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει 33% θετικές εντυπώσεις και 56% αρνητικές.

Αναφορικά με τον καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, αυτός αναδεικνύεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πανδημία του κορωνοϊόυ έφερε το 97% των ερωτηθέντων να κάνουν λόγο για αναγκαιότητα του ΕΣΥ και πως πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ενώ το 77% θεωρεί πως η Κίνα πρέπει να δώσει εξηγήσεις κι το 95% πως η ΕΕ θα έπρεπε να έχει πιο ενιαία στάση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα ενώ μοιρασμένες είναι οι γνώμες αναφορικά το αν η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση (48%) ή κυβέρνηση συνεργασίας (49%).

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

MEGA_ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας