Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστών Λάρισας

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματίου καθαριστών-καθαριστριών Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων αορίστου χρόνου και εργολαβικούς καθώς και τους εργαζόμενους στα συνεργεία να πάρουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 8 Μάρτη 12  το μεσημέρι ημέρα της γυναίκας στο εργατικό κέντρο.

Στις 8 του Μάρτη 1857, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, κατεβαίνουν σε απεργία και διαδηλώσεις. Ζητούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Δούλευαν στα εργοστάσια 16 ώρες τη μέρα.

Εργοδότες και κυβέρνηση δίνουν εντολή στην αστυνομία να βάψη στο αίμα την απεργία.

Σήμερα στο 2020 εμπνεόμαστε από τους αγώνες του εργατικού κινήματός και απαντάμε σε κάθε εργοδοτική παράταξή που ονομάζετε μάλιστα και ταξική λέγοντας ότι δεν χρειάζονται αγώνες, αλλά χειραψίες και γνωριμίες ότι για εμάς οι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν πηγή έμπνευσης, φάρος και οδηγός.

  • Το σωματείο καλεί τις εργολαβικές καθαρίστριες των σχολείων :Για να παλέψουμε για την ανανέωση των συμβάσεων με ταξική ενότητα στην πράξη και όχι στα λόγια  να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση σταθερή μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων, να μάθουμε τα  εργασιακά μας δικαιώματα.- Να ξεκινήσουμε σειρά παρεμβάσεων στους δήμους του Νομού Λάρισας.
  • Καλούμε τις εργαζόμενες στα συνεργεία:   που βιώνουν εξίσου τον φόβο και τον τρόμο της εκμετάλλευσης, την απλήρωτη εργασία
  • Καλούμε επίσης και τις εργαζόμενες στα σχολεία αορίστου χρόνου: που στενάζουν από την εργοδοτική αυθαιρεσία να γυρίσουν πίσω στο σωματείο τους.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας