Έκοψαν τη πίτα τους οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Αγιάς (ΦΩΤΟ)

Βασίλεψαν οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Αγίας σε μια όμορφη εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής. Με την παρουσία μελών του Εμπορικού -Επιχειρηματικού Συλλόγου και της Επαγγελματικής Ένωσης οι δύο επαγγελματικοί σύλλογοι έκοψαν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα σε εκδήλωση στην οικογενειακή ταβέρνα «Ο Χατζάκος».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού -Επιχειρηματικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Χαύδας και ο πρόεδρος της της Επαγγελματικής Ένωσης κ.Χρήστος Καρβουνιάρης απηύθυναν τις καθιερωμένες ευχές, παρόντων ενώ δεν παρέλειψαν να σταθούν στα πάγια αιτήματα του κλάδου.

Αιτήματα όπως σταθερή φορολογία για σταθερή οικονομία, την αλλαγή στο ασφαλιστικό καθεστώς των εμπόρων και επαγγελματιών σε κρίση (ΟΑΕΕ), την προστασία της «εντός της κρίσης» μικρομεσαίας επιχείρησης, την αυστηρότερη αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

«Τα μακροοικονομικά δεδομένα δείχνουν μεν ότι η χώρα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, ωστόσο οι θετικές μεταβολές δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές στην πραγματική οικονομία. Η επιχειρηματικότητα σήμερα ουσιαστικά βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στο χθες των μνημονίων και το αύριο μιας εύθραυστης ανάπτυξης» τόνισαν οι δύο πρόεδροι.

Απευθυνόμενοι προς τους πολίτες του Δήμου Αγίας σημείωσαν ότι «Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα. Να αποκτήσουμε συνείδηση υπέρ της τοπικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ των τοπικών καταστημάτων. Το άνοιγμα ενός μαγαζιού δίνει «πνοή» στην πόλη μας, αντίθετα το λουκέτο θυμίζει μια νεκρή και μίζερη αγορά, που κανείς δεν θέλει να περπατά πάνω στα συντρίμμια της».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας