Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην τεχνική βάση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για το ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική οικονομία από την παραγγελία τουλάχιστον 46 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo.

«Η Aegean είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγορά του τουρισμού», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, επισημαίνοντας πως περισσότερα από 15 εκατομμύρια επιβάτες «πέταξαν» με την Aegean το 2019.

«Διπλασιάσαμε τους επιβάτες από προορισμούς τους εξωτερικού σε έξι χρόνια και συνεισφέραμε, σαν εταιρεία, περί τα 2,7 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, στα 10 χρόνια της κρίσης.

Περιγράφοντας τις επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρείας, ο κ. Γερογιάννης εξήγησε πως επεκτάθηκε με την παραγγελία 16 επιπλέον νέων αεροσκαφών η ήδη μεγάλη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Airbus τον Ιούνιο του 2018.

Μέχρι το 2025 η Aegean θα παραλάβει 46 αεροσκάφη neo

Όπως εξήγησε, μέχρι το 2025 η Aegean θα παραλάβει 46 αεροσκάφη neo, αλλά και 12 επιπλέον, αν αυτό απαιτηθεί.

«Κάνουμε νέο ξεκίνημα στην αυγή της τρίτης δεκαετίας, με στόχο επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο για τα επόμενα 6 χρόνια», εξήγησε ο κ. Γερογιάννης, ανακοινώνοντας πως η εταιρεία επεκτείνει τα δρομολόγιά της, προσθέτοντας επιπλέον πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια.

«Έχουμε πλέον το πιο διευρυμένο δίκτυο ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, καθώς περισσότεροι από 60 προορισμοί εξωτερικού και 100 εσωτερικού προστέθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια», εξήγησε ο κ. Γερογιάννης, ενώ αναφερόμενος στη νέα γενιά κινητήρων, τόνισε πως τα νέα αεροσκάφη είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον.

«Τα νέα αεροσκάφη αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης δίνοντας τη δυνατότητα νέων προορισμών», πρόσθεσε.

«Κάθε νέο αεροσκάφος σημαίνει νέες δουλειές»

«Κάθε νέο αεροσκάφος σημαίνει νέες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας, περισσότερα δημόσια έσοδα, ανάδειξη. Ανάπτυξη για όλους», τόνισε, στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, εξηγώντας πως κάθε νέο αεροσκάφος ισοδυναμεί με: 70 επιπλέον θέσεις εργασίας, 100.000 επισκέπτες και 80 εκατ. άμεσα έσοδα στον τουρισμό».

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι το μέταλλο αλλά οι άνθρωποι, κατέληξε ο κ. Γερογιάννης.

Βασιλάκης: Λειτουργούμε πάντα με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, τόνισε πως «μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε. Περάσαμε κρίσεις. Κάναμε και λάθη αλλά με υπομονή, πετύχαμε πολλά. Λειτουργήσαμε με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Ό,τι πετύχαμε έως σήμερα το οφείλουμε στους ανθρώπους μας».

«Παραλαμβάνουμε τα πρώτα μας αεροπλάνα και τα βάζουμε να πετάνε αμέσως. Η ομάδα μας μεγαλώνει», εξήγησε ο κ. Βασιλάκης για να προσθέσει πως «η Aegean μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της, η οποία είναι η πρώτη δεκαετία της Ελλάδας μετά την κρίση».

Τους τελευταίους μήνες οι αερομεταφορές είχαν μεγάλες δυσκολίες και ιστορικοί αερομεταφορείς δεν τα κατάφεραν, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο διεθνές δύσκολο περιβάλλον, ενώ μιλώντας για το εσωτερικό της χώρας, σημείωσε πως «συνεχίζουμε τις συμπράξεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Μόνο έτσι αναπτύσσεται ο τουρισμός».

Μητσοτάκης: Μείωση του ΦΠΑ στις αερομεταφορές μόλις βρεθεί δημοσιονομικός χώρος

Τη μείωση του ΦΠΑ στις αερομεταφορές, αμέσως μόλις βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Aegean.

«Γνωρίζω ότι οι αερομεταφορές έχουν υψηλό ΦΠΑ. Μόλις βρεθεί δημοσιονομικός χώρος θα το μειώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κυβέρνηση και σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται σε ίδιο και διαφορετικό μήκος κύματος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Aegean αναδεικνύεται καλύτερη περιφερειακή εταιρεία συνεχώς

Δεν είναι τυχαίο ότι η Aegean αναδεικνύεται καλύτερη περιφερειακή εταιρεία συνεχώς, εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία της Aegean με την Airbus, σημείωσε ότι πρόκειται όχι μόνο για «τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα των αερομεταφορέων, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις γενικά, η οποία θυμίζει άλλες εποχές. Όταν ο Ελ. Βενιζέλος ίδρυε την πολιτική αεροπορία ή ο Ωνάσης την Ολυμπιακή».

«Η Aegean έχει καταστεί στην πράξη ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Συγχαρητήρια για την εταιρεία που έχετε χτίσει», ανέφερε, στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, εξηγώντας μάλιστα πως «η παρουσία μου στην εκδήλωση της Aegean είναι και πολιτική, καθώς σηματοδοτεί την έμφαση που δίνουμε στις επενδύσεις. Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση των δημοσίων εσόδων».