Μπλέκος: Αγώνας για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σχόλιο του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννη Μπλέκου, για την ανάρτηση του βίντεο του Πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι δεν είπε και το έκανε:

 1. Με τον πρώτο νόμο κατήργησε την αιτιολόγηση της απόλυσης λύνοντας τα χέρια των εργοδοτών να απολύουν όποτε θέλουν.

Με το λεγόμενο «αναπτυξιακό νόμο» νομοθέτησε:

 1. Τη γενίκευση της μισής δουλειάς .
 2. Το χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας.
 3. Το ακόμη περισσότερο χτύπημα του κατώτερου και μέσου μισθού.
 4. Την απαλλαγή των εργοδοτών που δεν καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους που θα μείνουν ανασφάλιστοι.
 5. Την μονιμοποίηση στα ελάχιστα για μισθούς και μεροκάματα μέσω των περιβόητων «εξαιρέσεων» εφαρμογής των όποιων συλλογικών συμβάσεων υπογράφουν. Και εφόσον ξεπεράσουν τα εμπόδια που ήδη υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο, για να εξασφαλίσουν στην εργοδοσία ότι ακόμη και να υπογράψει μια σύμβαση να έχει τον τρόπο να μην την εφαρμόσει επικαλούμενη το νόμο.
 6. Οι υποσχέσεις για καλύτερες και καλά αμειβόμενες δουλειές είναι ο νόμος για την ΔΕΗ που για τους νέους προβλέπει άρση της μονιμότητας και μισθό 650ευρώ μεικτά.

Με τον προϋπολογισμό προβλέπει:

 1. Περικοπές 182 εκ. ευρώ στην υγεία όταν ήδη οι ελλείψεις στα κέντρα υγείας είναι τραγικές και δια «πάσαν νόσον» τώρα προβάλλονται οι συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και νοσοκομεία Α.Ε.
 2. Επιπλέον 800εκ ευρώ φορολογία επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
 3. Μείωση στις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 192 εκ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.
 4. Μειώσεις 173εκ. ευρώ για επιδόματα αναπήρων.

Αυτά τα ολίγα γι’ αυτά που δεν είπε και τα έκανε. Εμείς ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα κάνουμε το παν για να μην κάνει ούτε αυτά που είπε που δεν έχουν καμία σχέση με την καλυτέρευση της ζωής των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ούτε αυτά που θέλει να κάνει και με το νέο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας