Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Όχι στο νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ – Τέλος στα καλλιστεία για τον ΠτΔ

Δήλωση έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον κ. Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί τόσο σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής όσο και στο θέμα του εκλογικού νόμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και να με ενημερώσει για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Εξέφρασα την ανησυχία μας για την ένταση στην περιοχή και για τον κίνδυνο νέας εθνικής περιπέτειας τώρα που βγήκαμε από την περιπέτεια της οικονομικής κρίσης». Έκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» που επικράτησε όχι μόνο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και από την αμερικανική ηγεσία για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, την μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, όπως είπε. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμος σύμμαχος, δηλαδή δεδομένος και τα έδωσε όλα και με το παραπάνω».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία, μέχρι οι ΗΠΑ να μας στηρίξουν έμπρακτα έναντι της Τουρκίας». Πάντως, ξεκαθάρισε: «Θα στηρίξουμε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων όπως άλλωστε έχουμε κάνει». Επιπλέον, μίλησε για «κάθετη διαφωνία», αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς όπως είπε πρόκειται για «επιστροφή ενός συστήματος άνισου, με μονοκομματικές κυβερνήσεις που μας οδήγησαν στην κρίση».

Τέλος, είπε για την προεδρική εκλογή: «Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει τα καλλιστεία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να επισπευσθεί η επανεκλογή Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα». Όπως είπε, κλείνοντας τη δήλωσή του, να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης τις επιλογές που διχάζουν, μάλλον αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: TheCaller.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας