Στο Πουρνάρι και Συκούριο παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο δήμαρχος Τεμπών

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή όλων των ευσεβών κατοίκων του Πουρναρίου και της γύρω περιοχής, εορτάσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του χωριού, η μνήμη του εφόρου και προστάτου υμών, Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, της Καππαδοκίας, του Ουρανοφάντορος.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, ιερού υψώματος και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα, ο οποίος μίλησε για το Ιερό Πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, για το πολύπλευρο έργο του και γιατί ονομάστηκε Μεγάλος υπό της Εκκλησίας.

Στην ιερά αυτή εσπερινή πανηγυρική ακολουθία συμμετείχε ο εφημέριος της ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας και οι πατέρες, Ευθύμιος, Πορφύριος και Γεώργιος,  ενώ μελιρρύτως εψάλησαν τα εόρτια άσματα του Αγίου, υπό των ευλαβών Ιεροψαλτών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Παν. Γκατζόγιας και Αθαν. Καραναστάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Δημ. Μαιμάρης, Χρ. Κρικώνης, Γ. Ντόντος και Ζωή Τόπη και οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Πουρναρίου και Γόννων, κ. Ιωάνν. Μακρής και Γ. Μπανιώρας αντίστοιχα.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Παν. Γκατζόγιας της Δ.Ε. Νέσσωνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Χρ. Κρικώνης και Ζ. Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μ. Γκουντής και τοπικοί σύμβουλοι, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου και την Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο.  Μετά το πέρας της Δοξολογίας ευχήθηκαν τους Εορτάζοντας και αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά με τους πολίτες.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας