Η ΕΙΝΚΥΛ για την αστυνομική βία κατά γιατρών

Με ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κ. Υ. Λάρισα, καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά γιατρών.

«Η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ως πρωτοστάτης και «λαγός» στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην απροκάλυπτη κερδοσκοπία, μέσω της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την επακόλουθη διάλυση της,  διοργάνωσε στις 11 Δεκέμβρη θλιβερή φιέστα στην Αίγλη του Ζαππείου, για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάλεσε σε παναττική στάση εργασίας και κινητοποίηση στις 10:00 πμ. στην Αίγλη του Ζαππείου, για να διαδηλώσει την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών εναντίον της πρωτοβουλίας του ΠΙΣ, να αναλάβει τον άθλιο ρόλο της στήριξης και της προαγωγής της κερδοσκοπίας των επιχειρηματικών συμφερόντων και του ντήλερ-μεσολαβητή της εκποίησης και αποσάθρωσης της Δημόσιας Υγείας.

Η απάντηση για μια ακόμα φορά του αστικού κράτους εναντίον της ελεύθερης φωνής των λειτουργών της υγείας ήταν τα ΜΑΤ, η απρόκλητη βία και τα χημικά.

Είναι γελασμένοι στην κυβέρνηση και τον ΠΙΣ, αν πιστεύουν ότι με προστατευμένες με βία και καταστολή φιέστες θα εκχωρήσουν την δημόσια υγεία, παρακάμπτοντας  τα λαϊκά συμφέροντα και την αγωνιστική θέση και θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Καταγγέλλουμε την κρατική βία και την καταστολή, την επίθεση με ΜΑΤ με χρήση χημικών, εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών και λοιπών εργαζομένων στην Υγεία.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα μας εναντίοντης περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανθρώπινα ωράρια, για το δικαίωμα του λαού σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας