«Πόλεμος» για το νερό στο δήμο Τεμπών! Άγριο χώσιμο Κολλάτου σε Μανώλη: «Ανικανότητα και αδυναμία της νέας Δημοτικής Αρχής»

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση του πρώην δημάρχου Τεμπών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο διάδοχό του Γιώργο Μανώλη, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου που ουσιαστικά έριξε όλες τις ευθύνες για τους υψηλούς λογαριασμούς ύδρευσης στην προηγούμενη δημοτική αρχή…

Δείτε την ανακοίνωση του Κώστα Κολλάτου:

«Είναι αλήθεια οτι και ο πλέον ο ένθερμος φίλος της νέας Δημοτικής Αρχής δεν θα περίμενε τόσο γρήγορα και σε διάστημα μόλις 3 μηνών να δείξει ανικανότητα και αδυναμία διαχείρησης ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της.

Τι λέει με την πομπώδη ανακοίνωση-δήλωση του ο κος Μανώλης στα ΜΜΕ;
Ότι δεν έγινε σωστή καταμέτρηση των κυβικών κατανάλωσης στην ύδρευση.
Μάλιστα, του θυμίζουμε λοιπόν:

1)Πάντα γίνονται 2 μετρήσεις σε ετήσια βάση ενώ στην ενδιάμεση καταμέτρηση και αυτό γίνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες εκδίδεται λογ/σμός έναντι.

2)Γνωρίζει πολύ καλά τις ελλείψεις προσωπικού και την μή ύπαρξη καταμετρητών μέ αποτέλεσμα οι 4 μόνιμοι υδραυλικοί της ΔΕΥΑ να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες γιά την ευρυθμη λειτουργία της επιχείρησης λόγω καί της ύπαρξης των παραλιακών οικισμών.

3)Στούς 12500 υδρομετρητές ,εμφανίστηκαν 400 περίπου καταναλωτές ποσοστό 3,2 % εμφανίστηκε δηλαδή υψηλή κατανάλωση,η οποία αλήθεια ξεπερνά την Α και Β κλίμακα και κοστολογείται όντως με την υψηλότερη χρέωση.

Ποιά ειναι λοιπόν η λύση του ζητήματος πού προέκυψε ;
Σε όσους καταναλωτές εμφανίζουν υψηλές καταναλώσεις με απόφαση της θα μπορούσε η ΔΕΥΑ να ενσωματώσει τις καταναλώσεις σε 2 ή 3 τετράμηνα, ούτως ώστε να αποπληρωθούν οι λογ/σμοί με την χαμηλότερη κλίμακα και να υπάρξει ενσωμάτωση κυβικών για την συνέχεια.

Η πρόταση αυτή απ´ οτι γνωρίζουμε συζητήθηκε και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΤ αλλά η νεα Δημοτική Αρχή για λόγους εντυπωσιασμού και οτι εμείς δεν έχουμε την ευθύνη,τις επιρίπτει στην προηγούμενη.

Σ´οτι αφορά την τιμολογιακή πολιτική στην οποία αναφέρονται,διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας οτι η ενιαία ΔΕΥΑΤ πού συστάθηκε με ΦΕΚ στις 6/4/2015 εμφανίζει το χαμηλότερο τιμολόγιο χρέωσης.

Πρέπει να γνωρίζεται κ.Μανώλη οτι συνολικά στο Δήμο και τις υπηρεσίες ύδρευσης που συνενώθηκαν ,υπήρχαν 22 διαφορετικά τιμολόγια και με διαφορετικά διαστήματα κλίμακος ανά τιμολόγιο.

Για τον καθορισμό και την διαμόρφωση του τιμολογίου βασικό κριτήριο αποτέλεσε το κόστος ενέργειας ανά Δημοτικό Διαμέρισμα καθ´οτι στό Δήμο μας υπάρχουν περιοχές πού υδρεύονται με πηγαία νερά,περιοχές με μικτό σύστημα πηγαίων καί αντλούμενων νερών και περιοχές πού εξασφαλίζουν την ύδρευση τους μόνο μετά από άντληση.

Ετσι λοιπόν με βάση τα παραπάνω κριτήρια διαμορφώσαμε την τιμολογιακή πολιτική.Αν υπάρχει νέα πρόταση που να εξασφαλίζει κοστολογημένα τα παραπάνω την αναμένουμε.

Πριν περάσουμε στο δια ταύτα :
Απευθύνουμε ένα ερώτημα στην νέα Δημοτική Αρχή, αναλάβατε τα καθήκοντα σας την 1-9-2019. Αλήθεια έχετε ολοκληρώσει την καταμέτρηση του Β τετραμήνου ;

Δυστυχώς κε Μανώλη «τάξατε» πολλά και σε πολλούς κατά την προεκλογική περίοδο και τώρα πού ήρθε ο καιρός της υλοποίησης επιδίδεστε στο προσφιλή σας άθλημα.
Τις κυβισθήσεις η αλλιώς «κωλοτούμπες» όπως κάνετε σε όλα τα ζητήματα του Δήμου(προσφυγικό,κόμβος Πυργετού,διόδια,αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών κ.α).

Τώρα βέβαια έχετε εσείς την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ και πρέπει να αντιληφθείτε το ρόλο σας,επιλύοντας προβλήματα,ασκώντας πολιτικό διάλογο καί διαμορφώνοντας πολιτική. Δυστυχώς το μόνο πού κάνατε μέχρι σήμερα ήταν να θεσπίσετε θέση έμμισθου αντιπροέδρου στην ΔΕΥΑΤ, ενώ ετοιμάζετε και την πρόσληψη ειδικών συνεργατών και συμβούλων,εξαργυρώνοντας τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.»

Δείτε επίσης

Βρείτε μας