Μετανάστης για πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις: Η μαφία βρίσκεται στην Αθήνα, έως 3.000 ευρώ η ταρίφα

Αποκαλύψεις για το πώς λειτουργεί το κύκλωμα με τις πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις στους αιτούντες άσυλο έκανε ένας μετανάστης, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τη σπείρα.

Η Αστυνομία προχώρησε στην αποκάλυψη εγκληματικού δικτύου στη Μυτιλήνη, η οποία εφοδίαζε παράνομα μετανάστες με πλαστές γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» για να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα», έτσι ώστε να πάρουν πιο εύκολα άσυλο.

Ο μετανάστης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ALPHA για τη δράση δικηγόρων και γιατρών που μπορούν έναντι μεγάλης αμοιβής, να δώσουν πλαστές βεβαιώσεις προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για το άσυλο.

«Όταν παίρνεις αυτά τα έγγραφα, για παράδειγμα από τον ψυχίατρο, μπορείς πιο εύκολα να λάβεις θετική απάντηση», ανέφερε αρχικά ο μετανάστης και αποκάλυψε: «στα νησιά η μαφία έχει περιορισμένη παρουσία, το μεγαλύτερο κομμάτι βρίσκεται εδώ (σ.σ. Αθήνα)».

Όσο για την ταρίφα που υπάρχει στην Αθήνα, είπε: «Αν είσαι τυχερός μπορείς και με 500 ευρώ, αλλά τα ποσά φτάνουν στις 2.000 έως 3.000 ευρώ. Εγώ πήγα σε δικηγόρο και την πρώτη φορά του έδωσα 400 ευρώ και στη δεύτερη 800 ευρώ. Έπειτα από δύο μήνες ο δικηγόρος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Σου λένε ότι μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες από χαρτιά και να στα δώσουν».

Στη συνέχεια ο μετανάστης, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δικηγόροι που δουλεύουν στη μαφία. Η υπηρεσία ασύλου γνωρίζει, αλλά αδιαφορεί».

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας