Μητέρα “πούλησε” την κόρη της έναντι 10.000 ευρώ και στη συνέχεια δήλωσε ότι είχε απαχθεί

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με την καταγγελία μητέρας περί δήθεν απαγωγής της 12χρονης κόρης της. Όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο, η μητέρα είχε “πουλήσει” το παιδί της έναντι 10.000 ευρώ, προκειμένου οι “απαγωγείς” να έρθουν σε σωματική επαφή με την ανήλικη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που επικύρωσε την ποινή που έχει επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σε έναν αλλοδαπό δήθεν απαγωγέα, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση μητέρας Ρομά να “παραχωρήσει” έναντι 10.000 ευρώ -συν 20 με 30 ευρώ ημερησίως- την 12χρόνη κόρη της, στους φίλους της αλλοδαπούς, προκειμένου να έρθουν σε σωματική επαφή με την ανήλικη.

Ο ένας εκ των δύο εικονικών απαγωγέων καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για το αδίκημα της ασέλγειας με ανήλικη, έναντι αμοιβής, σε κάθειρξη έξι ετών, χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης

Συγκεκριμένα, όπως αποδείχτηκε, το 2013 ένα ζευγάρι Ρομά ήρθε στην Ελλάδα με τις τέσσερις κόρες του, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν τότε 10 ετών. Όταν εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με δύο αλλοδαπούς, με τους οποίους συνεργάστηκαν και επαγγελματικά. Τον Απρίλιο του 2015, ο ένας εκ των δύο φίλων της οικογένειας, σε συνεννόηση με την μητέρα του 12χρονου πλέον κοριτσιού, μπήκε στο σπίτι τους, σε ώρα που ο σύζυγος της και οι υπόλοιπες κόρες τους κοιμούνταν, ενώ η ίδια απουσίαζε. Τότε, προέτρεψε την 12χρόνη να τον ακολουθήσει και εκείνη, αφού πήρε μαζί της μία τσάντα με ρούχα, πήγε μαζί του.

Ο αλλοδαπός πήγε την 12χρονη στο σπίτι του στο οποίο έμενε και ένας ακόμη ομοεθνής του και την κλείδωσαν μέσα στο σπίτι. Το διάστημα από 24.4.2015 έως 2.5.2015 το κορίτσι έρχονταν σε συνουσία -και μάλιστα χωρίς προφύλαξη- με τον έναν οικογενειακό φίλο, ενώ μέχρι τότε δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλον άνδρα.

Από την πλευρά της, η μητέρα προσποιείτο ότι δεν γνώριζε τίποτα για την 12χρόνη κόρη της και μαζί με τον σύζυγό της, δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα. Μάλιστα, η μητέρα έδωσε φωτογραφία του κοριτσιού στο «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ξαφνικά, στις 24 Απριλίου 2015, η μητέρα είπε στο σύζυγό της ότι μετά από δική της έρευνα, εντόπισε την κόρη τους, στο σπίτι των οικογενειακών τους φίλων. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η μητέρα, αποκάλυψε στον σύζυγό της που βρίσκεται η κόρη τους, καθώς ο ένας εκ των φίλων δεν εκπλήρωσε τις οικονομικές υποσχέσεις του, ως προς την «εκμετάλλευση” της 12χρόνης.

Όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, ο οικογενειακός φίλος είχε πείσει την ανήλικη “να τον ακολουθήσει εν αγνοία του πατέρα της και μετά από συμφωνία με τη μητέρα της, προκειμένου να έλθει μαζί της σε σαρκική επαφή, παρέχοντας χρηματικά ανταλλάγματα στη μητέρα της, στην οποία κατέβαλε 20 με 30 ευρώ ημερησίως, ενώ είχε υποσχεθεί να της καταβάλει ακόμη τμηματικά 10.000 ευρώ. Τα 10.000 ευρώ που υποσχέθηκε να δώσει, τα δικαιολόγησε στην συνέχεια, ως καπάρο για τον μελλοντικό γάμο του με την ανήλικη”.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, “τα ανταλλάγματα που έδωσε και υποσχέθηκε να δώσει προς τη μητέρα της ο κατηγορούμενος αποτελούσαν αμοιβή για τις ασελγείς πράξεις του με την ανήλικη και όχι παροχή περί μέλλοντος γάμου με αυτή, καθόσον τον επικείμενο γάμο θα γνώριζε ο πατέρας της ανήλικης, αλλά και η ίδια η ανήλικη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας