Θρίλερ στο Τόγκο: Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα ελληνικού πλοίου

Πειρατές επιτέθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο που έπλεε κοντά στην ακτή του Τόνγκο και πήραν τέσσερα μέλη του πληρώματος ως όμηρους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας της Δυτικής Αφρικής.

Οι πειρατές απήγαγαν δύο Φιλιππινέζους, έναν Έλληνα και έναν Γεωργιανό, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ από την επίθεση των πειρατών τραυματίστηκε ένας φρουρός του πλοίου.

Παρότι η πειρατεία έχει περιοριστεί διεθνώς, ο Κόλπος της Γουινέας παραμένει μια περιοχή υψηλού ρίσκου, παρατηρεί το πρακτορείο Reuters. Ένοπλοι φρουροί επιχείρησαν να απαντήσουν στα πυρά των πειρατών, αλλά ένας εξ αυτών τραυματίστηκε.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Έλκα Αριστοτέλης» νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Πηγή: newpost

Δείτε επίσης

Βρείτε μας