Μεταναστευτικό: Στην Κω μεταφέρονται οι μετανάστες που «απέκλεισε» ο δήμαρχος Λέρου

Στην Κω μεταφέρονται, τελικά, οι μετανάστες από τη Σύμη που ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθούν στη Λέρο προκαλώντας την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής του νησιού.

Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, είχε καλέσει όλους τους κατοίκους του νησιού να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν να προσεγγίσει το καταμαράν το οποίο θα μετέφερε τους 40 μετανάστες από τη Σύμη.

Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3.000 μετανάστες, και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους μετανάστες.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, να φέρουν και άλλους μετανάστες εδώ, και εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο νησί. Οι δομές είναι για 800 άτομα και έχουμε 2.000 κόσμο εκτεθειμένους στην παραλία με μια κουβέρτα και ένα σεντόνι!», σημείωσε.

«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομμιδή απορριμμάτων» είπε ο κ. Κόλιας.

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί 8.000 κατοίκων, το 40% να είναι μετανάστες; Δεν γίνεται αυτό, ας τους κρατήσουν στη Σύμη νοικιάζοντας ένα ξενοδοχείο, ας τους πάνε στη Ρόδο, ας τους πάνε στο Μαξίμου! Εδώ δεν χωράνε άλλοι μετανάστες», τόνισε ο κ. Κόλλιας ο οποίος έχει κλείσει σήμερα τον Δήμο Λέρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας