Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε βραβείο για την περιβαλλοντική της δράση

Η νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αρνήθηκε να παραλάβει το περιβαλλοντικό έπαθλο του Σκανδιναβικού Συμβουλίου για το 2019, αναφέροντας πως οι πρωτοβουλίες της για το κλίμα δεν χρειάζονται επιβραβεύσεις τέτοιου τύπου.

«Έχω αποφασίσει να αρνηθώ το συγκεκριμένο βραβείο και αυτός είναι ο λόγος: τώρα κάνω ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια και δεν θα μπορέσω να παραστώ στην απονομή. Θέλω να ευχαριστήσω το Σκανδιναβικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε, ωστόσο οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες για το κλίμα δεν χρειάζονται περισσότερα βραβεία. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι οι πολιτικοί και οι άνθρωποι που βρισκονται στην εξουσία, να ξεκινήσουν και να ακούνε τους επιστήμονες» ανέφερε η Τούνμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς κατάφερε να παρακινήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να απαιτήσουν δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Το βραβείο συνοδευόταν και από χρηματική ανταμοιβή, ύψους, περίπου, 45.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας