Λιποθυμίες κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Λαμία -Εξαιτίας της ζέστης (ΦΩΤΟ)

Με καιρό που θύμιζε καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρελάσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο κέντρο της Λαμίας μάλιστα, στις 12:30’ το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο υδράργυρος άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να νιώσει αδιαθεσία. Συγκεκριμένα, σε πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις επενέβη το ΕΚΑΒ.

Για την ακρίβεια, το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για λιποθυμία μιας γυναίκας μπροστά από το Πέτρινο Γυμνάσιο. Εκεί παρέλαβε επίσης και μία γυναίκα που είχε τραυματιστεί από πτώση. Επιπλέον, κατά την εξέλιξη της παρέλασης, ένας εκ των στρατιωτών που βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας κρατώντας λάβαρο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και άμεσα αντικαταστάθηκε, ενώ του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα στην αρχή της πλατείας Πάρκου λιποθύμησε ένα ακόμη άτομο, ενώ με τη λήξη της παρέλασης το ΕΚΑΒ επιλήφθηκε λιποθυμικού συμβάντος ενός ηλικιωμένου ατόμου, στη συμβολή της Αγίου Νικολάου με την Καποδιστρίου λίγα μέτρα από το Πάρκο.

Απρόοπτο είχαμε και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας τσολιάς γλίστρησε και «έφαγε» τούμπα. Αμέσως έσπευσε κοντά του ο επικεφαλής της Διμοιρίας των Ευζώνων προκειμένου να τον βοηθήσει, ενώ ο κόσμος χειροκρότησε έντονα θέλοντας να τον εμψυχώσει.

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας