Αναστάτωση σε σχολεία της Λάρισας! Η ξαφνική απόφαση της ΠΔΕ Θεσσαλίας και οι αντιδράσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται εκπαιδευτικοί και γονείς, μετά την ξαφνική απόφαση της ΠΔΕ Θεσσαλίας για μείωση τμημάτων σε διάφορα σχολεία της Λάρισας με σκοπό να συνενωθούν με άλλα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν υπεράριθμα τμήματα μαθητών.

Η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, κ. Γεώργιου Δοδοντσάκη, όπως ήταν φυσιολογικό προκάλεσε αναστάτωση στου κόλπους των εκπαιδευτικών, αλλά και στους γονείς των μαθητών που βλέπουν να δημιουργούνται τμήματα με 27 μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί γι’ αυτές τις εξελίξεις τα: 4ο Γυμνάσιο, 14o Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο, 5ο Λύκειο, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να «κλείσουν» τμήματα και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως στα συγκεκριμένα σχολεία δεν υπάρχουν κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και ούτε έχουν ζητηθεί καθηγητές για την κάλυψη θέσεων, άρα δεν τίθεται θέμα για «κλείσιμο» τμημάτων.

Ενώ παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως και από το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει έρθει κάποιο έγγραφο που να αναφέρεται σε κλείσιμο τμημάτων αυτή τη στιγμή, καθώς έχει ζητηθεί μόνο η καταγραφή αναγκών και πλεονασμάτων των σχολείων.

Σίγουρο είναι πως, αναμένονται αντιδράσεις από το χώρο των εκπαιδευτικών, με την ΕΛΜΕ Λάρισας χθες αργά το βράδυ να συνεδριάζει για το συγκεκριμένο ζήτημα που ξέσπασε και αυτή την ώρα αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για να εκφράσει την αντίθεσή της.

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι γονείς, που βλέπουν έξαλλοι τα παιδιά τους να μπαίνουν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους σε υπεράριθμα τμήματα, με τους συλλόγους γονέων να ετοιμάζουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Θεσσαλίας.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, καθώς και τα αίτια για αυτή την ξαφνική απόφαση μετά το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, που έχει ξεκινήσει με αρκετές αλλαγές στο κομμάτι της Παιδείας.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας