Χρυσοχοΐδης: «Η Λάρισα έχει ήδη σηκώσει βάρος, αλλά θα συμβάλλει και τώρα»! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με ξενοδοχεία και διαμερίσματα θα συνδράμει η Λάρισα στο «κύμα» 20.000 μεταναστών που θα ξεκινήσουν να φεύγουν από τα νησιά την Κυριακή κι όχι με κάποιο άλλο καμπ σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην επίσκεψή του στη Λάρισα από την έδρα της Περιφερειακής Αστυνομικής Θεσσαλίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών, του περιφερειάρχη και των δημάρχων του νομού Λάρισας μίλησε για το σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής όπως και για το προσφυγικό/μεταναστευτικό που είχε τραβήξει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του υπουργού ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει χρήση νέου στρατοπέδου στην περιοχή της Λάρισας, ούτε αύξηση του χώρου στο Κουτσόχερο, αλλά θα φιλοξενηθούν μετανάστες (οικογένειας κι όχι μεμονωμένα) σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα για ένα διάστημα έξι μηνών.

Από τις 20.000 όμως άτομα που θα απομακρυνθούν από τα νησιά, είναι άγνωστος ο αριθμός που θα βρεθούν στη Θεσσαλία, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται μετά από ενημέρωση που θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί παράλληλα, πως ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον στη φιλοξενία των μεταναστών, ενώ στο νομό αναμένεται να φιλοξενηθούν και ασυνόδευτα παιδιά στην περιοχή της Καρίτσας (40 παιδιά) όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ενώ ενδιαφέρον έχει καταδείξει επιχείρηση και στην Καλλιπεύκη όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, φάνηκε αρχικά ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρόλα αυτά όμως είπε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί με προσοχή το θέμα, καθώς είναι άγνωστος ο αριθμός που μεταβούν στο νομό, όπως και το χρονικό διάστημα της διαμονής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, οι δήμαρχοι Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, Τεμπών Γιώργος Μανώλης και ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης.

Δείτε τις δηλώσεις:

Βρείτε μας