Εργασίες στη γέφυρα Πηνειού στα Τέμπη από 21 Οκτωβρίου – Ελεύθερη διέλευση από τα τούνελ ζητούν οι κάτοικοι

Την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια στον Ευαγγελισμό για τους κατοίκους και όσους καθημερινά μετακινούνται για εργασία στον Δήμο Τεμπών ζητά ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης από την Πολιτεία, για όσο διάστημα η κοιλάδα των Τεμπών θα είναι κλειστή λόγω εργασιών στην γέφυρα του Πηνειού.

Στις 21 Οκτωβρίου αρχίζει η αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην γέφυρα που βρίσκεται στην εναλλακτική διαδρομή στην Κοιλάδα. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έξι μήνες (έχουν ήδη ολκληρωθεί οι εργασίες στατικότητας της γέφυρας που είχε εγκαινιαστεί το 1953). Σε αυτό το διάστημα, των έξι μηνών, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά από τις σήραγγες των Τεμπών στη νέα Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση, ειδικά για όσους μετακινούνται καθημερινά στην περιοχή.

Καθηγητές, δάσκαλοι, συνεργεία του Δήμου, παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη νέα εθνική οδό. Το κόμιστρο στον πλευρικό σταθμό του Ευαγγελισμού ανέρχεται στο 1,20 ευρώ για τα ΙΧ και μόνο εφόσον οι διελεύσεις είναι πολλές μπορεί να πέσει με έκπτωση στο 50%.

Ο Γιώργος Μανώλης είχε προ ημερών συνάντηση για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Απόψε ο δήμαρχος Τεμπών συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, έχοντας καλέσει και τους τοπικούς βουλευτές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο κ.Μανώλης μίλησε ακόμη και για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα.

Στην περιοχή υπάρχουν δρόμοι αγροτικοί που παρακάμπτουν τα τούνελ, ωστόσο δεν είναι σε κατάσταση και ειδικά σε περιόδους βροχοπτώσεων, να σηκώσουν την κίνηση, καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

Αναφέροντας ακόμη ένα πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ο Γιώργος Μανώλης είπε ότι το λεωφορείο που καθημερινά μεταφέρει μαθητές από το Ομόλιο στο σχολείο στον Πυργετό θα πρέπει να φτάνει στον Ευαγγελισμό και από κει να μπαίνει στη νέα Εθνική Οδό και να γυρίζει πάλι προς τα πίσω στον Πυργετό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Μανώλης η συντήρηση της γέφυρας του Πηνειού γίνεται μεν από την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ωστόσο με χρηματοδότηση του κράτους.

«Ο δήμος Τεμπών θα κοπεί στη μέση. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα δεν θα θέταμε ζήτημα. Είναι παράλογο και θεωρώ πως αν υπάρξει βούληση μπορεί η λύση να δοθεί ακόμη και απόψε» ανέφερε ο Δήμαρχος Τεμπών.

Την ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων της από τα διόδια, για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες στη γέφυρα των Τεμπών, ζητεί με έγγραφό της και η Κοινότητα Ραψάνης.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Υποχρεωτικά μέσω των σηράγγων θα μετακινούνται οι κάτοικοι της Ραψάνης με τα έργα ανακατασκευής της γέφυρας των Τεμπών πληρώνοντας το αντίστοιχο παράβολο στα διόδια Μακρυχωρίου. Είναι μια οικονομική επιβάρυνση εντελώς απρόσμενη εκτός προγραμματισμού στην οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν. Ζητούμε την ελεύθερη μετακίνηση από την εταιρία των διοδίων για όσο διάστημα θα κρατήσουν οι εργασίες.
Σημ.:Η Ραψάνη όπως και τα εκατομμύρια των διερχομένων και από τις πέντε Ηπείρους εύχονται την γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων της από την 65ετή παρουσία της. Για την Ραψάνη αποτελεί βίωμα ζωής γεωγραφικό και συναισθηματικό κομμάτι της διότι εκτός των άλλων ήταν παρούσα και οικοδεσπότης στα εγκαίνια της στις 2/5/1953,υποδεχόμενη τους πολιτικούς της τότε εποχής».

Πηγή: ert.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας