Αποκαλύπτεται η ιστορία της Λάρισας – Γέμισε το Ωδείο για το «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα» (ΦΩΤΟ)

Την ευκαιρία να «περπατήσουν» την ιστορική διαδρομή της Λάρισας είχε ο κόσμος που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, στην παρουσίαση του Γ’ τόμος του βιβλίου του Νικολάου Παπαθεοδώρου «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα».

Ο νέος τόμος περιέχει 52 νέα κείμενα, ενώ έχουν ήδη προηγηθεί δύο τόμοι ακόμα κι αναμένεται να υπάρξουν κι άλλοι στο μέλλον που θα καταγράφουν την ιστορία της Λάρισας. Τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα και με πολλές παλιές και σπάνιες φωτογραφίες και χαρακτικά της Λάρισας, δυσεύρετα σήμερα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν οι Κώστας Λάνταβος, ποιητής και Θωμάς Ρετσιάνης ιατρός-μαιευτήρας γυναικολόγος. Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Ενώ εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Λένα Κισσάβου.

Τεράστια προσφορά σ’ αυτό το ιστορικό έργο έχει ο επιχειρηματίας κ. Ελευθέριος Σαΐτης της ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε., της INTERCOMM FOODS SA και της AGROPHOENIX SA. Σε μία γενναιόδωρη πράξη του που  αποβλέπει μέσα από το «Ιχνηλατώντας τη Λάρισα» να προβληθεί η τοπική ιστορία και να γίνει κτήμα όλων και όχι απόκτημα ολίγων.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτό: Ανδρέας Τσιβούλης

Δείτε επίσης

Βρείτε μας