Πώς ο Βασιλακόπουλος «μπλόκαρε» την μετονομασία του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης»

Ο Γιώργος Λιάνης, αποκάλυψε πως όταν είχε φτιαχτεί το γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ ήθελε να το ονομάσει «Νίκος Γκάλης», ωστόσο αυτό αποτράπηκε με… απίστευτο επιχείρημα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο

Ο Γιώργος Λιάνης έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεόφιλου Μητρούδη με τίτλο “Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού” που έχει ως θέμα τον Άρη της δεκαετίας του 80′ και αποκάλυψε μία ξεχωριστή ιστορία.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr o άλλοτε Υφυπουργός Αθλητισμού (1993-1996 και 2002-2004), υποστήριξε κάποια στιγμή πως όταν παραδόθηκε από την κυβέρνηση το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ το 1995 ήθελε να ονομαστεί το γήπεδο «Νίκος Γκάλης».

Αυτό ωστόσο δεν συνέβη λόγω της αντίδρασης του Προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Αναλυτικά η ιστορία που μοιράστηκε ο Γιώργος Λιάνης:

«Το ΟΑΚΑ του μπάσκετ ζήτησα να ονομαστεί Νίκος Γκάλης, γιατί κατά τη γνώμη μου τότε αυτός ήταν για εμένα ο μεγαλύτερος αθλητής του 20ου αιώνα στην Ελλάδα. Τολμάω να εκτεθώ. Για εμένα, μπορεί να πέφτω πάρα πολύ έξω. Θρύλος υπήρξε κι άλλος προ του Γκάλη και του Γιαννάκη, είναι ο Γκούμας, όπως και ο Στηβ (σ.σ Γιατζόγλου). Θρύλοι υπάρχουν πολλοί. Θα σας πω και την αιτία που δεν έγινε. Πρώτα θα πω μια φράση από καρδιάς.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας του μπάσκετ στην Ελλάδα φυσικά και είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερος παράγοντας. Εγώ είχα μεγάλη εχθρότητα μαζί του χωρίς να το θέλω. Τον αγαπούσα, αλλά δεν μπορούσα. Δεν σημαίνει τίποτα όμως αυτό. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν αυτός που δεν ήθελε να ονομαστεί το γήπεδο Νίκος Γκάλης. Μου είπε την εξής καταπληκτική φράση και σας το λέω τώρα που έχουμε μονιάσει. Πήγα πρώτος να τον δω όταν χειρουργήθηκε στο Ωνάσειο και έμεινε κατάπληκτος.

Τον λατρεύω τον Βασιλακόπουλο, είναι τεράστιος παράγοντας. Ανεξαρτήτως αν διαφωνούμε σε χιλιάδες πράγματα. Ο μόνος παράγοντας που βάζω πάνω από τον Βασιλακόπουλο στην Ελλάδα είναι ο Παντελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Δεν θα υπάρξει στην ιστορία άλλος τέτοιος πρόεδρος. Το ΟΑΚΑ, λοιπόν, ήθελα να ονομαστεί Νίκος Γκάλης.

Μου λέει ο Βασιλακόπουλος την καταπληκτική ατάκα: «Ρε Γιώργο πώς θα ονομάσουμε το ΟΑΚΑ Νίκος Γκάλης; Αν αυτός μεθαύριο, ας πούμε, σκοτώσει;». «Θα το ξαναονομάσουμε», του λέω. Η θεία δίκη το έφερε χρόνια μετά να ονομαστεί το γήπεδο της Αμαλιάδας (σ.σ του Πύργου) Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αυτό τα λέει όλα. Δεν μειώνει καθόλου τον Βασιλακόπουλο, αλλά δείχνει την προσωρινή μας αντίθεση και την προσωρινή μας εμπάθεια».
Πηγή: sport24.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας