Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΟΚ για τη διαιτησία με τους Τσέχους!

Η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη FIBA για τη διαιτησία του αγώνα με την Τσεχία και ζήτησε την τιμωρία των Γκλίσιτς (Σερβία), Αουνκρόγερς (Λετονία) και Λίτσκα (Πολωνία).

Μετά το ξέσπασμα του Θανάση Σκουρτόπουλου στη συνέντευξη Τύπου του «τελικού» με την Τσεχία και όσα έγιναν με τα viral φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η ΕΟΚ προχώρησε σε μία επιστολή διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της ελληνικής ομοσπονδίας προς την παγκόσμια ομοσπονδία, υπό την οποία διοργανώνεται και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, αφορά τη διαιτησία των Γκλίσιτς (Σερβία), Αουνκρόγερς (Λετονία) και Λίτσκα (Πολωνία) και τα λάθη τους στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία για τη Β’ Φάση της διοργάνωσης.

Στην επιστολή της η ΕΟΚ ζητά από τους αρμόδιους στη FIBA να δουν ξανά τον αγώνα σε βίντεο και να προχωρήσουν σε τιμωρίες των τριών ρέφερι, κάνοντας λόγο για «ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος που αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαικό και παγκόσμιο μπάσκετ».

Αναλυτικά:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά του αγώνα Τσεχία – Ελλάδα.

Ζητάμε την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία. Ζητάμε επίσης λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα παρουσία εκπροσώπου μας και την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.

Τέτοια ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς απόδοση δικαίου και την άμεση παρέμβασή σας».

Πηγή: sdna

Δείτε επίσης

Βρείτε μας