Εκβιάζει και απειλεί ο Ερντογάν: Αν δεν γίνει αυτό που λέμε θα ανοίξουμε τις πύλες στους πρόσφυγες

Την ώρα που η εφημερίδα Die Welt προβλέπει πως αν η Τουρκία «ανοίξει πραγματικά τα σύνορα, αυτό θα υπερβεί τις αντοχές του ελληνικού συστήματος ασύλου», ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται με νέες απειλές.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το Σάββατο νέα εκβιαστικά μηνύματα προς την Ευρώπη, απειλώντας πως αν η Τουρκία δεν λάβει τη στήριξη που ζητά, τότε θα ανοίξει τα σύνορα στέλνοντας νέο κύμα προσφύγων.

«Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Τ. Ερντογάν.

«Πώς θα αντέξει η Τουρκία το βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν… Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι», υπογράμμισε ο Ερντογάν, που συνεχίζει τις απειλές καθώς δεν δείχνει να πτοείται ιδιαίτερα από την αυστηρή προειδοποίηση των Βρυξελλών να μείνει… πιστός στη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.

«Εμείς ήδη εγκαταστήσαμε 3.000 πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας», πρόσθεσε.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας