Στο λιμάνι της Κέρκυρας η υπερπολυτελής θαλαμηγός της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε λίγο πριν της 7 το απόγευμα η υπερπολυτελέστατη θαλαμηγός «Katara», με μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και τον πρώην εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί.

Το βασιλικό γιοτ, που μπορεί να προσφέρει μία άνετη διαμονή σε 34 άτομα, κατασκευάστηκε από τη Lurssen, στη Γερμανία, στο ναυπηγείο Lemwerder και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της το 2010. Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τον Αλμπέρτο Πίντο.

Το πλήρωμα του σκάφους μπορεί να φτάσει τα 95 άτομα, εξασφαλίζοντας μία άνετη άλλα και πολυτελή εμπειρία ναυσιπλοΐας.

Το Katara έχει μήκους 124,4 μέτρων και διαθέτει μεταλλικό κύτος μετατόπισης και αλουμινένια υπερκατασκευή, με καταστρώματα από ξύλο, ενώ διαθέτει σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας, οι οποίοι λειτουργούν στην άγκυρα, αυξάνοντας την άνεσή του όταν αυτό είναι ακίνητο. Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο, beach club, tender garage, πλατφόρμα κολύμβησης, υποβρύχια φώτα, γυμναστήριο, σπα, τζακούζι (στο κατάστρωμα) και πισίνα.

Ο Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί αγαπά ιδιαίτερα την Κέρκυρα και την επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στο νησί των Φαιάκων.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας