Γ. Παπανδρέου: « Έδειξα και απέδειξα ότι λεφτά υπάρχουν!»

Την πρώτη του τοποθέτηση από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από την κεντρική πολιτική σκηνή, απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής πια του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Όταν είχα πει λεφτά υπάρχουν, το έδειξα και το απέδειξα, αλλά χάλασα την πιάτσα και αν χρειαστεί θα την ξαναχαλάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά σε μια τοποθέτηση «ωδή» στη δική του διακυβέρνηση.

«Βρεθήκαμε μόνοι να διαχειριζόμαστε τη πιο μεγάλη κρίση της μεταπολίτευσης και τη πιο βαθιά της ΕΕ σε συνδυασμό με τον κίνδυνο να εκραγεί το ευρωπαϊκό σύστημα. Υπήρξε συστηματική εκμετάλλευση του πόνου του λαού, από τα δύο κόμματα που θέλησαν να πάρουν εξουσία. Ήταν εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ ως εξιλαστήριο θύμα. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας με τεράστιο κόστος για τους πολίτες που είδαν τις θυσίες να πολλαπλασιάζονται ενώ άλλες χώρες βγήκαν γρήγορα από μνημόνια γιατί κινήθηκαν με συναίνεση», είπε και πρόσθεσε: «Τον πρωθυπουργό ρωτάω γιατί να μη ξεφύγουμε από τη λογική να φύγουν οι άλλοι να έρθουν τα δικά μας παιδιά και δεν αποτελούν άλλοθι τεχνοκράτες ή μεταγραφές. Οι κανόνες και διαδικασίες έχουν σημασία έτσι χτίζεται σύγχρονο κράτος».

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας