Απαντά ο πρόεδρος της Τερψιθέας για την κατάσταση της πλατείας: «Σύντομα εγκαθίσταται εργολάβος και ξεκινούν εργασίες»

Απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα του tinealarissa.gr της 11ης Ιουλίου με τίτλο «Η πλατεία της Τερψιθέας εκπέμπει SOS (ΦΩΤΟ)» απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας Νικόλαος Μπόνιας, στην οποία επισημαίνεται πως οι «απαραίτητες επισκευές στο χώρο της πλατείας περιλαμβάνονται σε μία εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ, που αφορά μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οικισμό». Παράλληλα, ο κ. Μπόνιας σημειώνει πως το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, καθώς έχει υπογραφεί η Σύμβαση και αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ καλεί τους συμπολίτες να έρχονται σε επικοινωνία με τα γραφεία της Κοινότητας για διευκρινήσεις και πληροφορίες για θέματα που τους αφορούν.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μπόνια στο tinealarissa.gr :

«Σχετικά με το δημοσίευμα της 11ης Ιουλίου 2019 και τις φωτογραφίες που αφορούν την κάτω πλατεία της Τερψιθέας σας παραθέτουμε προς διευκρίνηση τα παρακάτω:
Πραγματικά η κατάσταση είναι όπως περιγράφεται, εξάλλου οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η σημερινή Τοπική Αρχή της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας, αμέσως μετά την εκλογή της (2014) που ανέλαβε τη διοίκηση της Κοινότητας, με δημόσια διαβούλευση και διάλογο με τους πολίτες, κατέγραψε όλα εκείνα τα σημεία των κοινόχρηστων χώρων που χρειάζονται επεμβάσεις, καθώς και των έργων που είναι απαραίτητα στην Κοινότητα. Κατάρτισε ένα πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019 σε συνεργασία με τους φορείς της Κοινότητας και το οποίο παρουσίασε στην Γενική Συνέλευση των πολιτών (07-11-2014) για έγκριση και συμπλήρωση έργων. Στη συνέχεια και μετά από απόφαση και έγκριση από το Τ.Σ το κατέθεσε για ένταξη στο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων (2015-2019).
Οι απαραίτητες επισκευές στον χώρο της συγκεκριμένης πλατείας περιλαμβάνονται σε μία εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ, που αφορά μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οικισμό. Η εργολαβία περιλαμβάνει ακόμη ασφαλτοστρώσεις δρόμων, διαμόρφωση των τριών χαρακτηρισμένων πεζοδρόμων στο κέντρο του οικισμού και τη διαμόρφωση ενός τμήματος του αύλειου χώρου στο εκκλησάκι της Παναγίας Βλαχερνών. Το έργο έχει περάσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με ανάδειξη αναδόχου από διεθνή δημοπρασία, έχει υπογραφεί η Σύμβαση και σύντομα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Επίσης προβλέπεται ανακατασκευή και πιστοποίηση της παιδικής χαράς που υπάρχει στην πλατεία. Το έργο είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Φιλόδημος, έχει περάσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει.
Τέλος θα ήθελα να συστήσω στους συμπολίτες, πριν καταφύγουν σε αυτόν τον τρόπο ανάδειξης των προβλημάτων, θέλω να πιστεύω με καλοπροαίρετη κριτική, αν δεν έχουν τον χρόνο να παρακολουθήσουν τα ανοικτά στους πολίτες Τοπικά Συμβούλια, να ρίχνουν μια ματιά στις ανακοινώσεις που αφορούν τις αποφάσεις (αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων της Κοινότητας καθώς και σε όλα τα κεντρικά καταστήματα της Τερψιθέας). Επίσης μπορούν να επισκέπτονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τα γραφεία της Κοινότητας για διευκρινήσεις και πληροφορίες για τα θέματα που τους απασχολούν.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410851288 & 6937206287
E- mail: terps@larissa-dimos.gr
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας
Νικόλαος Μπόνιας».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας