Από ασφυξία πέθανε η βιολόγος που εντοπίστηκε νεκρή στην Κρήτη – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, flashnews.gr, σήμερα λίγο μετά τις 16.00, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης πρόκειται για δολοφονία. Η σορός, δεν φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή σφαίρα, ενώ δεν υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Επιπλέον, η δολοφονία δεν σημειώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, καθώς φαίνεται ότι μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρή. Ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της 60χρονης στην στοά, η οποία απέχει περίπου εκατό μέτρα από την είσοδο του Γερμανικού καταφυγίου.

Ο θάνατος της επήλθε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών. Η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη οπότε η ταυτοποίηση έγινε, από στοιχεία που έδωσε ο σύζυγος της και αφορούσαν το ιατρικό ιστορικό της, από την οδοντοστοιχία της, ενώ διενεργήθηκε αξονική τομογραφία, ακτινογραφία. Ακόμα, εξετάστηκαν ουλές και έγιναν και οδοντογράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον, βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όταν χάθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου και οι συνάδελφοι της ειδοποίησαν τις Αρχές. Την Τρίτη 9 Ιουλίου, η σορός της 60χρονης, βρέθηκε σε ένα δαιδαλώδες τούνελ, από την γερμανική κατοχή της Κρήτης, στην περιοχή του Μάλεμε.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός της 60χρονης βιολόγου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας