Νέα επίθεση Κούγια σε Χατζηνικολάου: Νίκο, ήσουν το καρφί της τάξης – Με εκλιπαρούσε να είμαι παρών στο πάνελ!

«Αγνοεί ότι τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε αυτός που δίδαξε τη δημοκρατία και την πραγματική έννοιά της, ο Περικλής, ο οποίος μάλλον δεν ήταν φασίστας»

Συνέχεια στη χθεσινοβραδινή του κόντρα με τον Νίκο Χατζηνικολάου δίνει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινοκολόγος καλεσμένος τη βραδιά των εκλογών στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν όλες οι ψήφοι των πολιτών την ίδια βαρύτητα, φέρνοντας ως παράδειγμα αυτή των Ρομά, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή.

Ο Ν. Χατζηνικολάου χαρακτήρισε «φασιστική» αυτή την άποψη, ενώ με τις απόψεις του παρουσιαστή ταυτίστηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος υποστήριξε: «Εγώ προσωπικώς και νομίζω ερμηνεύω όλους τους συναδέλφους μου μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους οι δηλώσεις του συναδέλφου μου. Θα ήθελα να πω, γιατί έχω πάρει πολλά τηλέφωνα, σαφώς ταυτίζομαι με τις απόψεις σας και οι δηλώσεις του συναδέλφου δεν απηχούν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος».

Σε σημερινή του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας εμμένει στις απόψεις του περί «ποιότητας ψήφου», χαρακτηρίζει τον παρουσιαστή «καρφί της τάξης», που «ή δεν θα είχε καλό καθηγητή στην Αρχαία Ιστορία ή θα ήταν κακός μαθητής», ενώ όπως υποστηρίζει «κατακρεούργησε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευγένειας προς τον προσκεκλημένο του».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Πληροφορήθηκα ότι ο Χατζηνικολάου, μετά τη χθεσινή του ακραία δημοσιογραφική δυσφήμηση με τον τρόπο που αντιμετώπισε την απόλυτα αιτιολογημένη άποψή μου για την «ποιότητα» ψήφου σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και για το δύσκολο έργο που έχει να κερδίσει και πάλι την ψήφο της μεσαίας τάξης, και ειδικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων κ.λπ., τους οποίους φορολόγησε με 75%, κάλεσε σήμερα στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον επί 30 χρόνια προσωπικό μου φίλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, και ακολούθως διέδωσε ένα δελτίο Τύπου, με το οποίο προσπαθεί να περισώσει ότι έμεινε από τη χθεσινή του τηλεοπτική πανωλεθρία.

Ο Χατζηνικολάου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί καθυστέρησα, με εκλιπαρούσε να είμαι παρών στο πάνελ, γιατί γνωρίζει ότι οι τηλεθεατές διαχρονικά αποζητούν τη γνώμη μου (είμαι καλεσμένος σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ το βράδυ των εκλογών εδώ και 30 χρόνια και επιλέγω εγώ πού θα πάω), εξασφαλίζοντας έτσι τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση των τηλεοπτικών καναλιών και την πρώτη θέση την ώρα που αντιπαρατεθήκαμε, φαίνεται ότι στην Αλεξανδρούπολη, που ήταν συμμαθητής στο ίδιο σχολείο με τους Ρομά, θα ήταν το «καρφί της τάξης», γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται η αντανακλαστική του ενέργεια μέσα στα άγρια μεσάνυχτα να καλέσει τον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει, γι’ αυτό και εχθές είχα εκατοντάδες μηνύματα από δικαστικούς, εισαγγελείς, δικηγόρους, από γιατρούς, από πολιτικούς μηχανικούς και δασκάλους, καθηγητές και από απλούς ανθρώπους, και σήμερα οι γραμματείς του γραφείου μου κατακλύζονται από τηλεφωνήματα, ότι αυτά που είπα εκφράζουν όλο τον μεσαίο χώρο και όλους τους ανεξάρτητους εκλογείς. Άλλωστε, γι’ αυτό υπάρχει στο Σύνταγμα η αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι, αρκεί να μη συκοφαντείς και να μη βρίζεις, κάτι που έκανε εχθές ο υποκριτικά απελπισμένος Χατζηνικολάου, η οποία έπαψε να ισχύει στη χώρα μας μόνο την επταετία της χούντας.

Εκτός από την αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι, ο Χατζηνικολάου, που με κάλεσε για να κερδίσει τηλεθέαση από την προσωπικότητά μου, κατακρεούργησε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευγένειας προς τον προσκεκλημένο του, υποκρινόμενος τον δήθεν αγανακτισμένο και τον δήθεν υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων, αφού είμαι βέβαιος ότι δεν έχει επισκεφθεί όχι για να κατοικίσει, όχι για να δουλέψει, ούτε για ένα καφέ, τα προάστια της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχει αποχωριστεί τα club της Εκάλης και της Βαρυμπόμπης, παίζοντας τένις που ανακάλυψε στα 40 του χρόνια, όπως όλοι οι νεόπλουτοι.

Αυτά για την ώρα και ας κάνει μια βόλτα στους δρόμους για να ακούσει την άποψη των απλών ανεξάρτητων πολιτών για τη χθεσινή του απρέπεια (χρησιμοποιώ ιδιαίτερα επιεική όρο για να χαρακτηρίσω τη συμπεριφορά του).

ΥΓ.: Ο Χατζηνικολάου, και δυστυχώς οι περισσότεροι που δεν έχουν βαθιά γνώση της πολιτικής ιστορίας, αγνοεί ότι τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε αυτός που δίδαξε τη δημοκρατία και την πραγματική έννοιά της, ο Περικλής, ο οποίος μάλλον δεν ήταν φασίστας. Ο Χατζηνικολάου φαίνεται ότι στο σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, που πήγαινε μαζί με τα παιδιά των Ρομά, ή δεν θα είχε καλό καθηγητή στην Αρχαία Ιστορία ή θα ήταν κακός μαθητής.

Ας διαλέξει ο ίδιος ποια δικαιολογία πρέπει να προβάλλει».

Ο καυγάς

Την έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου προκάλεσε ο Αλέξης Κούγιας, όταν εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν όλες οι ψήφοι των πολιτών την ίδια βαρύτητα, αναφερόμενος στους Ρομά και την «αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Να ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που τον ψήφισαν. Αν τελικά είναι οι Ρομά, αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι οι λαθρομετανάστες, περιορίζεται η προσδοκία της επανόδου», είπε ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζοντας «υγίες κομμάτι του ελληνικού λαού», τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, αφήνοντας αιχμές για την «αισθητική της Αριστεράς».

«Είναι σοκαριστική η άποψή σας, δεν είναι δημοκρατική. Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, κύριε Κούγια. Είναι απολύτως φασιστική αυτή η άποψη. Αν είναι δυνατόν να κρίνουμε την κάθε ψήφο με βάση τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ψηφίζει και να την κρίνουμε διαφορετικά», είπε ο παρουσιαστής με τον δικηγόρο να επιμένει στην αρχική του άποψη, ότι δεν έχουν όλες οι ψήφοι την ίδια βαρύτητα.

«Αν ένας καλλιεργημένος δικηγόρος κάνει αυτή τη δήλωση! Δεν έχω ακούσει να την κάνει ούτε Χρυσαυγίτης της κακιάς ώρας. Δηλαδή η ψήφος του Ρομά είναι κατώτερη από του Κατρούγκαλου; Θλιβερά πράγματα είναι αυτά», αντέδρασε σε έντονο ύφος ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας