Δωρεάν τεστ αλλεργίας (Prep Tests) για όλους στη Λάρισα από τον Όμιλο ANIMUS!

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, 10.00-13.00 και 17.00 – 20.00, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τις παθήσεις που συνδέονται με τις αλλεργίες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Ομίλου που εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Αλλεργίας, η οποία έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργιολογίας, η 8η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στο ειδικό περίπτερο του Oμίλου ANIMUS που στήθηκε στο κέντρο της πλατείας, η Ιατρική ομάδα συνεργατών ΩΡΛ πραγματοποίησε δωρεάν τεστ αλλεργίας σε άτομα όλων των ηλικιών, από 18 έως 90 ετών: σε πολίτες που πάσχουν από αλλεργικά συμπτώματα, χρόνια πάσχοντες από αλλεργικές παθήσεις όπως αλλεργικές ρινίτιδες, άσθμα, κτλ. Επιπρόσθετα, όλοι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια, να ενημερωθούν από την ομάδα των Ιατρών γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αλλεργίας, καθώς και γύρω από την υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης, η οποία κρίνεται ως άκρως απαραίτητη για τη βελτίωση της υγείας και τη διατήρηση της ποιότητα ζωής.

Στην ενημερωτική δράση, τα τεστ αλλεργίας και η σχετική ενημέρωση του κοινού πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Δημήτριο Κοτούμπα, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Ιατρικής ομάδας των ΩΡΛ του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS, και τον κ. Ευαγγελόπουλο Κωνσταντίνο, συνεργάτη ΩΡΛ. Σύσσωμη η ομάδα του Πολυιατρείου ήταν εκεί να υποδεχθεί τους πολίτες σε ευχάριστο κλίμα, ενώ παράλληλα το κέντρο της πόλης γέμισε με κόκκινα μπαλόνια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Όμιλος ANIMUS σε ετήσια βάση θα πραγματοποιεί για όλες τις σημαντικές παγκόσμιες ιατρικές ημερομηνίες -όπως αυτές ορίζονται στο ιατρικό ημερολόγιο-, δωρεάν ενημερωτικές δράσεις για όλους τους πολίτες της περιοχής μας. Το Πολυιατρείο ANIMUS με τις 23 ολοκληρωμένες ιατρικές ειδικότητες που διαθέτει, τους δεκάδες διακεκριμένους Ιατρούς συνεργάτες που το υποστηρίζουν και τον αρτιότερο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μπορεί σε επίπεδο πρόληψης να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη για Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Με αφορμή την επέτειο λειτουργίας 11 ετών του Ομίλου μας, ετοιμάσαμε και παραθέτουμε στους ασθενείς και χρήστες των υπηρεσιών υγείας, για πρώτη φορά πανελλαδικά, ένα καινοτόμο προϊόν, εντελώς δωρεάν για όλους, το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS, υπό μορφή ψηφιακής κάρτας. Χάρη σε αυτό, ο ασθενής μπορεί να έχει τόσο το ιατρικό ιστορικό του, όσο και το σύνολο των παρακλινικών του εξετάσεων, απόλυτα συγκεντρωμένο και ασφαλές σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων.

Επιπροσθέτως, ο Όμιλος ANIMUS έχει ετοιμάσει και διαθέτει ήδη στο αγοραστικό κοινό της Κεντρικής Ελλάδας, το Πρόγραμμα Υγείας ANIMUS, που στόχο του έχει την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών υπηρεσιών του Ομίλου (Δευτεροβάθμιων και Πρωτοβάθμιων), σε ένα κόστος τέτοιο, που θα είναι πραγματική πρόκληση! Η τεράστια διαφορά του Ομίλου μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό για τέτοιου είδους προγράμματα, έγκειται στο γεγονός ότι, ο Όμιλος παράγει και διαθέτει άμεσα τις ιατρικές του υπηρεσίες στο κοινό, χωρίς μεταπράτες και μεσάζοντες. Εξάλλου, με τις δομές και τις υπηρεσίες που διαθέτουμε μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τις ιατρικές ανάγκες για πρόληψη, & διάγνωση των Θεσσαλών συμπολιτών μας, καθώς και τις περισσότερες εξ αυτών σε Δευτεροβάθμιο-κλινικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Χρηστίδη ή την κα Δημηνίκου στο τηλ. 2411 803333, fax: 2411 803303, mail: achri@animus.com.gr, https://animus.com.gr/

Σημείωση για τον εκδότη:
– Το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιο είδος αλλεργίας.
– Οι αλλεργίες προκαλούν τον θάνατο 180.000 ανθρώπων κάθε χρόνο, παγκοσμίως.
– 300.000.000 άνθρωποι πάσχουν από άσθμα.
– Έρευνες έχουν δείξει ότι υπεύθυνες για τη συχνότητα των κοινών αλλεργικών παθήσεων είναι και οι αλλαγές στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον. Η ρύπανση του περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των αλλεργικών διαταραχών. Τα πιο σημαντικά συστατικά αυτής της ρύπανσης θεωρείται ότι είναι τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, λόγω, κυρίως, των εκπομπών των πετρελαιοκίνητων μηχανών.
– Οι αλλεργίες είναι πιο συχνές στους ενηλίκους και στα παιδιά που ζουν μέσα σε μία ακτίνα 100 μέτρων από τους πολυσύχναστους δρόμους και τα άτομα εκείνα που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να αισθάνονται χειρότερα τις ημέρες με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.
– Κύρια υπεύθυνη της επιδημίας αλλεργιών που παρατηρείται στις ημέρες μας είναι επίσης η ρύπανση της ατμόσφαιρας στους εσωτερικούς χώρους. Η ανάγκη για συντήρηση της ενέργειας έχει οδηγήσει σε αλλαγή των συνθηκών μέσα στο σπίτι, καθώς τα σπίτια στο παρελθόν αερίζονταν περισσότερο. Επιπλέον, τα περισσότερα σπίτια έχουν πιο μαλακά έπιπλα και μοκέτες, που δημιουργούν από κοινού ένα ιδεώδες περιβάλλον για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και την επικράτηση αλλεργιογόνων από κατοικίδια ζώα, του καπνού από τσιγάρα και της αιθάλης και ατμών από χημικές ουσίες και σπρέι για οικιακή χρήση. Αυτό το μείγμα αλλεργιογόνων και ερεθιστικών ουσιών στο μη εξαεριζόμενο οικιακό περιβάλλον είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο κυριότερος υπεύθυνος για την ταχεία αύξηση των αλλεργικών νόσων.

Πηγή: http://www.moh.gov.gr/articles/news/580-pagkosmia-hmera-allergias

Δείτε επίσης

Βρείτε μας