ΣΔΟΕ: Πάνω από $660 εκατ. η αξία των χαπιών Captagon που κατασχέθηκαν

Μετά από έρευνες μιας εβδομάδας, οι συναρμόδιες Αρχές ολοκλήρωσαν τις ενέργειες κατάσχεσης των χαπιών Captagon, που εντοπίστηκαν σε τρία εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει πως το σύνολο της ποσότητας των «χαπιών των τζιχαντιστών» που κατασχέθηκαν,ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια, ενώ η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 660 εκατομμύρια δολάρια.

«Ολοκληρώθηκε η κοινή επιχείρηση έρευνας, από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και με την συμμετοχή κλιμακίων των συναρμόδιων Διωκτικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ/Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ν) και της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ /ΕΛ.ΑΚΤ-Λ.Σ.), σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία» αναφέρει αρχικά το ΣΔΟΕ και συνεχίζει: «Για την ολοκλήρωση της έρευνας απαιτήθηκε η καθημερινή ενασχόληση ανθρώπινου δυναμικού 20 ατόμων, επί μια εβδομάδα. Το σύνολο της ανακτηθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων Captagon, ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια (5.250.500 γραμμάρια) που αντιστοιχεί σε ποσότητα 33.078.150 δισκίων. Σημειώνεται ότι αυτή η ποσότητα, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δε εγκληματικές οργανώσεις αποστερήθηκαν έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 660.000.000 δολάρια».

Τέλος, το ΣΔΟΕ έκανε γνωστό πως «Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα».

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας