1ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα

Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης οργανώνει το 1ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα με τη Συμμετοχή 7 χωρών από όλο τον κόσμο την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 9μ.μ. στο Κηποθέατρο Λάρισας. Θα εμφανιστούν χορευτικά από τη Βραζιλία, τον Παναμά, την Παραγουάη, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μία πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν πάνω από 300 ξένοι και έλληνες χορευτές .Το απόγευμα πριν την παράσταση θα γίνει παρέλαση στους δρόμους της Λάρισας.
Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (IOV). Ο σύλλογος ΦΙΛΠΑ ως μέλος της (IOV) επιχειρεί τη συνεργασία, και την ανταλλαγή με τα άλλα μέλη για την προστασία και την ανάδειξη του παραδοσιακού πολιτισμού. Η παράσταση αυτή είναι η αρχή πολιτιστικών παρεμβάσεων του συλλόγου, για τη γνωριμία της παράδοσης των χωρών του κόσμου, την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και την εκπαίδευση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας. Φιλοδοξεί δε να γίνει θεσμός στην πόλη μας.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα των νέων που στρέφονται σε αυτό που λέμε παράδοση και καλύπτει σύγχρονες ανάγκες τους, απαιτεί την εξωστρέφεια, και τη γνωριμία με τον παγκόσμιο βιωματικό πολιτισμό. Η κατανόηση των διακρίσεων που καθορίζουν το Λαϊκό, το Φολκλόρ και το Έθνικ, αλλά και η γνώση του τρόπου με τον οποίο οι διάφορες χώρες διαχειρίστηκαν το πρωτογενές παραδοσιακό τους υλικό, ίσως να αποτελέσει κίνητρο αναζήτησης, έμπνευσης και αναδημιουργίας.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο κος Γιώργος Τσιπλακούλης.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ προπώληση – 7 ευρώ ταμείο.
Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Καλτσάς Παπανασστασίου 57 και στο γραφείο BARAS TRAVEL Ασκληπιού 26.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας