Το Who is Who των έντεκα υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ)

Μπορεί να καθυστέρησε και να μην είχε κάποια μεγάλη έκπληξη αλλά η ενδεκάδα της Νέας Δημοκρατίας στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας μοιάζει αρκετά δυνατή ενόψει των Εθνικών Εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου. Ποιος είναι όμως ο καθένας από τους «έντεκα γαλάζιους» που διεκδικεί την ψήφο των Λαρισαίων;

Δείτε τα βιογραφικά τους:

Αδαμούλης Γεώργιος

Ο Γιώργος Αδαμούλης, γεννήθηκε το 1959 στο Μικρό Βουνό Λάρισας και προέρχεται από αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Υφαντή και είναι πατέρας δύο παιδιών του Βασίλη Αδαμούλη πτυχ. Γεωλογικού Α.Π.Θ. και της Δήμητρας Αδαμούλη πτυχ. Οδοντιατρικής που εργάζεται στην Ολλανδία.

Α. Σπουδές
1. Απόφοιτος δημοτικού σχολείου Μ.Βουνού το 1971
2. Απόφοιτος 3ου Λυκείου Λάρισας το 1977
3. Πτυχιούχος Φυσικού Τμήματος Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ.

Β. Επαγγελματική δραστηριότητα
Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίων ΦΩΣ από το 1986

Γ. Συνδικαλιστική-Πολιτική δράση
1. Υπεύθυνος Φυσικού Τμήματος Α.Π.Θ. 1979-83
2. Υπεύθυνος Σ.Θ.Ε. Α.Π.Θ. 1980-82
3. Μέλος Δ.Σ. Φυσικού Τμήματος Α.Π.Θ. 1981-83
4. Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού Γραμματείας Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Θεσσαλονίκης 1980-81
5. Υπεύθυνος Ιδεολογικής Διαφώτισης ΟΝΝΕΔ΄Λάρισας 1984
6. Εκπρόσωπος των φοιτητών του Φυσικού Τμήματος Α.Π.Θ. σε δύο συνέδρια της Ε.Φ.Ε.Ε. και σε δύο συνέδρια της Φ.Ε.Α.Π.Θ.
7. Ιδρυτικό Μέλος της Κίνησης για τον Πολυμερή Αφοπλισμό, την Ελευθερία και την Ευρωπαίκή Ασφάλεια (ΚΙ.Π.Α.Ε.Α.)
8. Εκπρόσωπος των φοιτητών Φυσικού στον Τομέα
9. Μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε. Ν.Δ. Νεραιδας Λάρισας
10. Γραμματέας του συλλόγου Φροντιστών του συλλόγου Λάρισας για 2 θητείες
11. Μέλος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών
12. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ την περίοδο 2010 – 2014
13. Υπεύθυνος Μορφωτικών υποθέσεων ΝΟΔΕ Λάρισας.
14.  Υποψήφιος βουλευτής το 2012 με την ΝΔ

Αξιόγλου Ελένη

Η Ελένη (Λένα) Αξιόγλου είναι γεννημένη  στις 7 Φεβρουαρίου 1958, θυγατέρα Ιωάννη Αξιόγλου (Σμύρνη Μ. Ασίας και Παρθενόπης Χατζηιωαννίδου (Καπαδοκία Μ. Ασίας).

Δικηγορικό Γραφείο στη Λάρισα (ήδη δικηγόρος  Παρ’  Αρείω  Πάγω), οδό Πατρόκλου  αριθμό 9,όπου ασχολείται με Αστικό (Οικογενειακό,

Συμβάσεις) Εμπορικό, Ποινικό  και Εργατικό Δίκαιο.  Περαιτέρω, έχει ασχοληθεί με διεθνείς ποινικές υποθέσεις πελατών της με θετικό αποτέλεσμα, όπως υποθέσεις διεθνούς απάτης Χρηματιστηριακών εταιριών.

Εχει επίσης ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούν την ενσωμάτωση του Ευρωπαικού Κοινοτικού Δικαίου στο Ελληνικό Δίκαιο, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή των Ευρωπαικών Οδηγιών για την προστασία των εργαζομένων (π.χ. συμβασιούχων)  και την ελεύθερη μετακίνηση  των εργαζομένων.

Ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας πολλές φορές έχει αιτηθεί αρμοδίως την χορήγηση πολιτικού ασύλου σε άτομα που το χρειάστηκαν.

Της δόθηκε εντολή από ομάδα συμπολιτών της να ενεργήσει ως πληρεξουσία δικηγόρος τους σε υποθέσεις τους που είχαν κοινωνική προέκταση ,όπως :

1) Το έτος 1999  πέτυχε,  αφού  εργάστηκε για 5-6 έτη,  την Παραχώρηση στους Πρόσφυγες Ανατολικής Ρωμυλίας Ν.Λάρισας (Μεγάλο Λειβάδι Ν.Φιλιππούπολη)  Τίτλων Γής  από το Υπουργείο Γεωργίας (ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ).

2) Το 2008,αφού συνεργάστηκε και με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, πέτυχαν την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Λάρισας ,με αποτέλεσμα την καλύτερη χρήση της γής των πολιτών (ΦΕΚ 162/12.5.2008).

2007-2009 Της προτάθηκε και εργάστηκε ως Υποψηφία Βουλευτής του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.

Μάιο –Ιούνιο 2009 Εργάστηκε ως Υποψηφία Ευρωβουλευτής του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.

Στις 24.11.2009 Εκφράζοντας της ιδεολογική της αφοσίωση στην Κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη, εξεδήλωσε δημόσια την εκτίμηση στο πρόσωπο του πολιτικού Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ, και έτσι  επανήλθε και έγινε εκ νέου μέλος της Νέας  Δημοκρατίας, και τον ψήφισε ως Αρχηγό της Ν.Δ. ικανό να αντιμετωπίσει  τις οικονομικές εθνικές και παγκόσμιες εξελίξεις από το 2009 και εξής ως σήμερα.

 • Το 2005 ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ στη Διαχείριση των Χρημάτων του Συνεταιρισμού Αλληλοβοήθειας Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ.)
 • Ενεργό μέλος του Κόμματος Νέα Δημοκρατία από Φοιτητικά Χρόνια στο Α.Π.Θ.
 • 2003-2004 εργάστηκε στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Νέας Δημοκρατίας Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ για συγκέντρωση χρημάτων (της αποδόθηκε γραπτός έπαινος Ν.Δ.) ,αλλά και για την εκπροσώπηση θέσεων Νέας Δημοκρατίας στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
 • Μέλος Δ.Σ.  του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου Λάρισας και Εκπρόσωπος Τύπου αυτού ( Ως 2010)
 • Το 1999 ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ  από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λάρισας
 • ΤΟ 2004 Προτάθηκε ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ν.Δ. για Υποψήφια Βουλευτής Ν.Λάρισας
 • Τα έτη 2007-2009 εργάστηκε ως Υποψηφία Βουλευτής και Ευρωβουλευτής  (9η θέση) ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. Ταυτόχρονα ήταν μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ναυτιλίας και Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Λάρισας.
 • Στις 24.11.2009  εκφράζοντας της ιδεολογική της αφοσίωση στην Κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη, εξεδήλωσε δημόσια την εκτίμηση στο πρόσωπο του πολιτικού Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ, και έτσι  επανήλθε και έγινε εκ νέου μέλος της Νέας  Δημοκρατίας, και τον ψήφισε ως Αρχηγό της Ν. Δ . ικανό να αντιμετωπίσει τις οικονομικές εθνικές και παγκόσμιες εξελίξεις από το 2009 και εξής ως σήμερα
 • Μέλος και Πρόεδρος του  Δ.Σ. Συλλόγου «Πρόληψη –Αντιμετώπιση και Καταπολέμηση της Βίας σε βάρος της Γυναίκας στη Δουλειά και στο Σπίτι».
 • Μέλος του  «Συλλόγου για τη         Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας  », με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
 • MΕΛΟΣ του Δ.Σ. (Γραμματέας) του  « Συλλόγου ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ».
 • Μέλος της Ενώσεως Ευρωπαίων Δικηγόρων  “ EUROPEAN LAWYER’S UNION ELU” , με έδρα το Λουξεμβούργο .
 • Μέλος του πολυπολιτισμικού Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» με έδρα τη Γενεύη Ελβετίας.
 • Μέλος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ από 1985.
 • Συμβάλει στις διεκδικήσεις  στο «Σύλλογο Μονογονεικών Οικογενειών Ν. Λάρισας» για κοινωνική και οικονομική ενίσχυσή τους με διοργάνωση εκδηλώσεων και όχι μόνο.
 • Μέλος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλλα Θεοδώρα

Η Θεοδώρα Κάλλα έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία με ειδίκευση στα αυτιστικά παιδιά. Διαμένει στη Νίκαια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ενώ ο σύζυγός της είναι γιατρός στο Κουτλιμπάνειο νοσοκομείο Λάρισας.

Είναι εκλεγμένη Πρόεδρος του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Ν. Λάρισας από το 2015 έως σήμερα.

Καραβάνας Γεώργιος

Ο Γεώργιος Καραβάνας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Έκανε βασικές σπουδές στη Βιολογία, στο Διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου Eotvos Lorand της Βουδαπέστης. To έτος 1995 του απονεμήθηκε μεταπτυχιακός τίτλος (M.Sc.) στους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας.

Διεξήγαγε διδακτορική έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής του Μοντπελιέ (Εθνικό Ίδρυμα Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS)). Ταυτόχρονα, εγγράφηκε στο Πρόγραμμα υποψηφίων διδακτόρων της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας.

Το έτος 2001, έχοντας ολοκληρώσει την έρευνά του στη «Γονιδιακή Θεραπεία» του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Διδάκτορα στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες»

Στη διάρκεια της 4ετούς διδακτορικής του έρευνας, κέρδισε Ευρωπαϊκή υποτροφία, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των διδακτόρων και μεταδιδακτόρων με Ευρωπαϊκή υποτροφία στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της στράτευσής του, υπηρέτησε ως Δόκιμος Αξιωματικός και φέρει σήμερα το βαθμό του έφεδρου Υπολοχαγού. Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, με αντικείμενο τον προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο εμβρύων.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2002, εργάστηκε ως συμβασιούχος λέκτορας στο τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας.

Από τον Ιούνιο του 2006 ως σήμερα κατέχει θέση Δ/ντος Συμβούλου σε ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρυογονικής τεχνολογίας ενώ παράλληλα εκτελεί καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της «Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντικού Αίματος».

Έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ τελευταία, αρθρογραφεί τακτικά στον τύπο.

Εντάχθηκε στο Μητρώο στελεχών της ΝΔ κι έγινε μέλος των Τομέων Υγείας, Παιδείας και Ανάπτυξης.

Καραχάλιος Θεόφιλος

Ο κ. Θ. Καραχαλιος γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας το 1958. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1976-1982).
Εργάστηκε σαν ειδικευόμενος στην ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1984-1989). Έλαβε τον τίτλο της Ορθοπαιδικής Ειδικότητας το 1989 και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών το ίδιο έτος. Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό σε θέσεις Registrar και Senior Registrar – Lecturer στο Bristol Royal Infirmary,
Bristol University, Bristol UK (1990-1992). Υπηρέτησε σαν επιμελητής Β και Α στην Β Ορθοπαιδική κλινική και την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ (1992- 1998). Τον Νοέμβριο του 1998 εξελέγη και διορίστηκε στην θέση του επίκουρου καθηγητού της Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έκτοτε είναι μόνιμος κάτοικος Λαρίσης και εργάζεται στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Τον Μάρτιο του 2005 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής του ιδίου Πανεπιστημίου και το 2011
εξελέγη σε θέση καθηγητού πρώτης βαθμίδας. Έχει δημοσιεύσει 110 πλήρεις διεθνείς εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία του Index Medicus με συνολικό impact factor 224.5 και h-index of 26. Από αυτές τις εργασίες οι 99 εμφανίζονται στην βάση δεδομένων του PubMed. Μετά από επίσημη αναζήτηση του Εθνικού Κέντρου
Τεκμηρίωσης ο κ. Καραχαλιος έχει 2100 Βιβλιογραφικές Αναφορές στο όνομα του. Έχει γράψει 11 κεφάλαια σε βιβλία και πρόσφατα εξέδωσε ένα διεθνές βιβλίο στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο ‘Bone implant interface in Orthopaedic Surgery – From basic science to clinical application – Springer-Verlag” (Jan 2014). Τον Ιούλιο του 2013 ήταν ο διακεκριμένος συγγραφέας του διεθνούς περιοδικού Τhe Bone Joint Journal. O κ. Καραχαλιος από το 1990 εκπαιδεύει φοιτητές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Από το Ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 συμβάλει στην διδασκαλία των μαθημάτων της Ορθοπαιδικής Ι και ΙΙ (Υπεύθυνος καθηγητής Κ.Ν. Μαλιζος) του πανεπιστήμιου μας. Από το
ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 είναι υπεύθυνος του μαθήματος επιλογής «Λειτουργική Ανατομική και Εμβιομηχανική του Μυοσκελετικού Συστήματος» (έκτο εξάμηνο) και από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 του μαθήματος επιλογής «Αθλητικές Κακώσεις» (έβδομο εξάμηνο). Έχει δώσει 92 διαλέξεις και έχει οργανώσει 8 στρογγυλές τράπεζες σε διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των οστών (ΕΕΜΜΟ-2009-2010), πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας (2007), πρόεδρος του Τμήματος Γόνατος και Ισχίου (2008) και Β’ αντιπρόεδρος (2013), Α’ αντιπρόεδρος (2014) και πρόεδρος (2015) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Επιπλέον από το 2012 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ταμίας) της European Hip Society.

Πρόσφατα εξελέγη Editor in Chief του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Hip International. Έχει διοργανώσει τρία διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα. Από το 2008 αντιπροσωπεύει το Ιατρικό Τμήμα στην ολομέλεια και στο επταμελές συμβούλιο της Επιτροπής Ερευνών του Παν Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει διευθυντής Τομέα Χειρουργικής για το χρονικό διάστημα 2011-2012. Σαν κύριος ερευνητής έχει εκτελέσει 7 μελέτες για τις Εταιρείες Novartis και Amgen με διαχείριση του ποσού των 140.000 ευρώ μέσω τις επιτροπής ερευνών.

Yπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974-1982). Εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΣΦΙΑ 1976-1981. Τομεάρχης Οργανωτικού Φωκίδας (ΝΔ) (2012-2014) και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στα πρόσφατα συνέδρια της ΝΔ.

Στον ελεύτερο χρόνο του ασχολείται ενεργά με δρόμους μεγάλων αποστάσεων και την αυτόνομη κατάδυση (master scuba diver). Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Athens 2004 προσέφερε εθελοντική υπηρεσία, σαν ιατρός αθλητών και αγώνων, στα αγωνίσματα στίβου (συγκρότημα ΟΑΚΑ-Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών).

Κατσιαντώνης Γεώργιος

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέστρεψε σε ηλικία δύο ετών στην Ελλάδα όπου παρέμεινε μέχρι που τελείωσε την στοιχειώδη εκπαίδευση Δημοτικού και Γυμνασίου. Επέστρεψε στην Αμερική όπου ολοκλήρωσε το Λύκειο και στην συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στα Πανεπιστήμια UNH και SNHU των ΗΠΑ.

Εκλέχτηκε για τρεις θητείες, βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire και παραιτήθηκε του αξιώματος τον Φεβρουάριο του 2014, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου πλέον ζει μόνιμα.

Το Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη Βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στο νομό Λαρίσης και στις 27 Απριλίου 2018 με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων παραμένοντας ανεξάρτητος Βουλευτής. Σε δήλωσή του για τους λόγους αποχώρησης, δήλωσε. «Ξεκινήσαμε με προσδοκίες στο κόμμα και αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή. Από καιρό υπήρχαν διαφωνίες στο κόμμα, στο οποίο δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί».

Στις 10 Ιουλίου 2018 με επιστολή του ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Ν.Δ.. Στην επιστολή του ανέφερε ότι «είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τέλος, χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια» τη Συμφωνία για τα Σκόπια ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «οι αξίες και αρχές που υπηρετώ, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες, έκανε χειρότερη τη ζωή τους και ζημίωσε τη χώρα».

Κέλλας Χρήστος

Γεννήθηκε το 1958 στη Καρδίτσα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι Ιατρός Αναισθησιολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας

1989 – σήμερα : Ιατρός Αναισθησιολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας
1995 – 1996 : Επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής Σχολής ΤΕΙ Λάρισας
1998 – 2001 : Αιρετός εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
2001 – σήμερα : Αιρετός εκπρόσωπος στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
2010 – σήμερα : Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
Σπουδές:
1975 : Απολυτήριο 1ου Γυμνασίου Αρρένων Λάρισας
1982 : Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
1982 – 1988 : Εξειδίκευση στην Αναισθησιολογία και Εντατική Ιατρική στις πανεπιστημιακές κλινικές του Μύνστερ και της Κολωνίας στην Γερμανία
Ξένες γλώσσες:
Πτυχίο Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

1988 – 1989 : Ειδικές δυνάμεις της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
2006 – σήμερα : Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων
2007 : Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων
2008 – 2010 : Αντιδήμαρχος Διοίκησης, ΚΕΠ, Κοινωνικής Πολιτικής, Δημοτικής Αστυνομίας και Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων
11/2010 : Εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων
2011 – 5/2012 : Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων
2011 – σήμερα : Αιρετός εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
2010 – σήμερα : Εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων στο δίκτυο υγείας πόλεων
Μέλος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου και άλλων σωματείων με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Μπίζιου Στέλλα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα και είναι κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας .

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης . Κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc in Business Administration for Lawyers ) του ALBA Graduate Business School of Athens με εξειδίκευση στο Εμπορικό και το Τραπεζικό Δίκαιο. Αρχικά εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και Συνεργάτης για τέσσερα έτη στη γνωστή Εταιρία Δικηγόρων της Αθήνας «Γ.Σ Κωστακόπουλος και συνεργάτες» και κατόπιν, ως Δικηγόρος στην Κεντρική Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας Alpha Bank στην Αθήνα.

Το 2010 επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της Ελασσόνα και ξεκινά να εργάζεται ως συνεργαζόμενη δικηγόρος της Alpha Bank (Κεντρικά Λάρισας ) αποκτώντας ταυτόχρονα το δικό της δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας . Το επόμενο έτος προσλαμβάνεται ως αποκλειστική Νομική Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας έχοντας την επιστασία του Τμήματος ΓΕ.ΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου Εταιριών) του Νομού Λάρισας. Το 2014 αποκτά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον τίτλο της Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» απ’ όπου έλκει την ιδιαίτερη καταγωγή της.

Ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Λάρισας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.

Σιαφαρίκα Αθηνά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο Λάρισας, με γονείς εκπαιδευτικούς. Αποφοίτησε 1η από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Νομική Αθηνών, με βαθμό Άριστα, έχοντας λάβει υποτροφίες επίδοσης από το Ι.Κ.Υ. και το Κληροδότημα Παπαδάκη. Συνέχισε τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Νομική Αθηνών και, στη συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.

Μετά τις σπουδές της εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνή δικηγορική εταιρία στις Βρυξέλλες. Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό δίκαιο. Παράλληλα, είναι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα πολιτικού, κοινωνικού και νομικού ενδιαφέροντος στον τοπικό τύπο της Λάρισας.

Πολιτική Δραστηριότητα

2004 – Συμμετοχή ως «Έφηβος Ευρωβουλευτής» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (πρόγραμμα «Euroscola»)
 • Επιλογή κατοπιν διαγωνισμού έκθεσης με θέμα «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: ένα υπερεθνικό όργανο – Παρόν και Μέλλον»
 • Βράβευση από τον τότε Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε διαγωνισμό γνώσεων για την ευρωπαϊκή ενοποίηση

2006 – Μέλος Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ. Νομικής Αθηνών

2007 – Τιμητική Διάκριση “Most Promising Delegate” ως “πρέσβης” στο ThessisMUN στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Συμμετοχή στο Εθνικό  Μοντέλο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών «ThessisMUN» (Θεσσαλόνίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονία)
Τιμητική Διάκριση “Most Promising Delegate” ως “πρέσβης” χώρας

2009 – Παγκόσμιο Μοντέλο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών «Harvard WorldMUN« (Χάγη, Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο Harvard)

Συμμετοχή με την ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών

2015 – Μέλος Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας Νέας Δημοκρατίας
2017 – Μέλος Μητρώου Στελεχών Νέας Δημοκρατίας

Τζανακούλης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1950, τελείωσε το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας και στην συνέχεια πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Γεωπονίας της Γεωπονοδασολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση γράφτηκε στο Οικονομικό τμήμα της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στο Agricultural Extension and Rural Development Department στο πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και διδακτορικό στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε θέματα κοινωνικής δημογραφίας (πληθυσμιακή ερήμωση των ορεινών περιοχών της Ελλάδος).

Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Delf της Ολλανδίας καθώς και στο Michigan State University των ΗΠΑ από το οποίο εκλήθη ως υπότροφος ερευνητής (Research Scholar), όπου του εζητήθη να παραμείνει για να κάνει post doc και του προσφέρθηκε η θέση του αναπληρωτή καθηγητή. Έχει μεγάλο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε θέματα κοινωνικής δημογραφίας και διάδοσης νέων ποικιλιών σιτηρών συνεργασθείς με το περίφημο CIMMYT (διεθνές κέντρο σίτου και καλαμποκιού).

Υπηρέτησε στον στρατό ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων.

Το 1979 μετά από εξέταση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων κατέλαβε την θέση του καθηγητή Αγροτικής Κοινωνιολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης στην Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας μεταξύ 16 συνυποψηφίων όπου δίδαξε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1998. Από τον Ιανουάριο του 1999 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2014 Δήμαρχος στο Δήμο Λαρισαίων εκλεγμένος για 4 συνεχείς θητείες ενώ πριν την ενασχόληση του με τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1994, είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος (1995-1998).

Από το 1990 έως το 1995 ήταν πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας (2 θητείες) ενώ ήταν και για 3 θητείες μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων Ελλάδος. Από το 1999 έως το 2010 (3 θητείες) ήταν πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας.

Από το 1999 έως σήμερα εκλέγεται συνεχώς στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ) (4 θητείες) όπου ήταν Αντιπρόεδρος στην περίοδο 2007-20010 ενώ από το 2011 είναι επικεφαλής της ΑΔΑΚ (παράταξης αυτοδιοικητικής που πρόσκειται στην Ν.Δ.) Εκπροσωπεί την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση στο CMRE που είναι το ανώτερο όργανο της Τ.Α. στην Ευρώπη καθώς και στο UCLG (United Cities Local Governments) που είναι το ανώτατο παγκόσμιο όργανο της Τ.Α. και μάλιστα είναι ένα από τα 120 μέλη του εκτελεστικού γραφείου.

Για οκτώ χρόνια ήταν μέλος του Κογκρέσου του συμβουλίου της Ευρώπης. Για 4 χρόνια υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΛ (Αναπτυξιακή Ελασσόνας) που από το 1990 χειρίζεται τα προγράμματα Leader της Ε.Ε., ενώ ήταν για 6 χρόνια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γνωμοδοτικής – Ερευνητικής Α.Ε. «ΗΣΙΟΔΟΣ», διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΧΥ Α.Ε., πρόεδρος της ΔΗΜΟΣ Α.Ε., καθώς και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ.

Χαρακόπουλος Μάξιμος

Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας είναι συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968. Κατάγεται από τα Βούναινα, ένα από τα προσφυγικά χωριά της Λάρισας, που έστησαν ερχόμενοι στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του ΄24 ξεριζωμένοι πρόσφυγες από την Καππαδοκία. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Λίζα Κόντου με την οποία έχουν δύο γιούς.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικων Επιστημών.

Το 1991 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως.

Το 2003 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Από το 1994 έως το 1997 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1997, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Επικοινωνίας στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ), την αρχαιότερη δεξαμενή σκέψης του φιλελεύθερου χώρου, ενώ εργάστηκε και ως δημοσιογράφος.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 (2ος σε σειρά εκλογής). Στη συνέχεια, εκλέγεται στις εκλογικές αναμετρήσεις της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 (1ος σε σειρά εκλογής), της 4ης Οκτωβρίου 2009 (1ος σε σειρά εκλογής), της 6ης Μαΐου 2012 (1ος σε σειρά εκλογής) της 17ης Ιουνίου 2012 (επικεφαλής του ψηφοδελτίου),  και της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 (επικεφαλής του ψηφοδελτίου).

Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου με το Αζερμπαϊτζάν και την Ιορδανία.

Το Δεκέμβριο του 2009 τοποθετήθηκε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι και τις 29 Μάρτιου του 2014, οπότε παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του για το ζήτημα του γάλακτος.

Είναι μέλος των Επιτροπών: Παραγωγής & Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας