Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Ματέο Σαλβίνι

Τα σενάρια για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απέκλεισε ο ηγέτης της Λέγκα μετά τα δημοσιεύματα που τον έφεραν έτοιμο οδηγήσει στην κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν στηρίξει το σχέδιό του για μείωση των φόρων και υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή.

«Δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, τον Σεπτέμβριο θα προετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο κοινοβούλιο. «Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση δεν θα εργαζόμουν νυχθημερόν για να εισηγούμαι νομοσχέδια… υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να γίνουν, δεν θέλω πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε

Και συμπλήρωσε ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει επικεντρωθεί στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού για το 2020, που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο».

Ο Σαλβίνι είπε επίσης ότι η Ρώμη θα απαντήσει στις ανησυχίες που εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τα δημοσιονομικά της Ιταλίας, παρουσιάζοντας οικονομικά δεδομένα με τα οποία θα αποφύγει κυρώσεις. Η Ιταλία πρέπει να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις για το αυξημένο έλλειμα του προϋπολογισμού και το χρέος.

«Η οικονομία παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης», είπε, τονίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Ορισμένοι παρατηρητές είκαζαν ότι ο ηγέτης της Λέγκας θα ασκούσε πιέσεις για να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να κεφαλαιοποιήσει την άνοδο του κόμματός του στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και τη συντριβή του κυβερνητικού του εταίρου, του Κινήματος 5 Αστέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας