Ο Τσίπρας συγκαλεί Κεντρική Επιτροπή μετά τη βαριά εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το σοκ της βαριάς ήττας σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικες εκλογές, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί εκτάκτως, σύμφωνα με πληροφορίες, Κεντρική Επιτροπή, με τη συμμετοχή της «προοδευτικής συμμαχίας».

Στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, που προγραμματίζεται για το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί στα μέλη του οργάνου, κάνοντας αποτίμηση, αλλά κυρίως θα επιχειρήσει την τόνωση του ηθικού ενόψει των εθνικών εκλογών, οι οποίες φαίνεται πως «κλειδώνουν» για τις τις 30 Ιουνίου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αντιδράσεις των «+53», αλλά και στα στελέχη που είχαν πολλάκις εκφράσει διαφωνίες για το δρόμο που έπαιρνε το κόμμα, με τις προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως σε επίπεδο συνεργασιών.

Η σύσκεψη γίνεται πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και θα κινήσουν τη διαδικασία διορισμού των επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας