Κοσμάς Γιαννακόπουλος: «Η Λάρισα αξίζει ανθρώπους που να ατενίζουν το αύριο με ελπίδα»

«Θέλω μέσω του ενεργού μου ρόλου στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλω, ώστε η Λάρισα να γίνει η πόλη του αύριο» τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «Τι Νέα Λάρισα;» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Απόστολο Καλογιάννη και τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», Κοσμάς-Μάκης Γιαννακόπουλος.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτών (Καθημερινότητας) του Δήμου Λαρισαίων μιλάει για το έργο της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας πως η πόλη της Λάρισας σήμερα τείνει να γίνει μία σύγχρονη πόλη δίχως να θυμίζει την Λάρισα του χθες, ενώ αναφέρει πως ο νυν δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει μέσα από το έργο του. Αναλυτικά:

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Καλογιάννη «Συμπαράταξη Λαρισαίων»;

«Η ερώτησή σας είναι καίρια και θα απαντήσω αμέσως. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ εκ’ νέου με τα κοινά και να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ‘’Συμπαράταξη Λαρισαίων’’ και τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και εκ’ νέου υποψήφιο για τη δημαρχεία του Δήμου Λαρισαίων είναι η διάθεσή μου για προσφορά στο δημότη Λάρισας και το Δήμο Λαρισαίων. Η πολιτική είναι ένας χώρος που με εμπνέει. Θέλω μέσω του ενεργού μου ρόλου στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλω, ώστε η Λάρισα να γίνει η πόλη του αύριο. Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες και αντιλήψεις με τον Απόστολο Καλογιάννη και γι αυτό στρατεύτηκα μαζί του. Η Λάρισα αξίζει ανθρώπους που να ατενίζουν το αύριο με ελπίδα και αισιοδοξία. Η Λάρισα λόγω της δεσπόζουσας θέσης στο χάρτη πρέπει να γίνει πόλη-σταθμός. Δηλαδή ένα πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο. Αυτό το όραμα θέλουμε να μοιραστούμε με τους πολίτες.

Πείτε μας τους λόγους ώστε ένας δημότης Λάρισας να επιλέξει ξανά τον συνδυασμό του Απόστολου Καλογιάννη;

Ο λόγος για να επιλέξει κανείς τον Απόστολο Καλογιάννη και το συνδυασμό της ‘’Συμπαράταξης Λαρισαίων’’ δεν είναι ένας, αλλά πολλοί. Θα προσπαθήσω σύντομα να εκθέσω τους πιο σημαίνοντες. Ξεκινώντας από τον Απόστολο Καλογιάννη. Ο Απόστολος Καλογιάννης είναι ένας άνθρωπος και κατά συνέπεια και ένας πολιτικός που υπηρέτησε τη δημοκρατία όταν κλονίστηκε. Αναπτύσσοντας έντονη αντιδικτατορική δράση στην περίοδο της δικτατορίας, είδε τη δημοκρατία να δοκιμάζεται, να κλονίζεται και αγωνίστηκε για την ελευθερία και την πατρίδα. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ με ιδεοληψίες και πολιτικά χρώματα. Ας πάμε τώρα στο έργο του. Το έργο του Απόστολου Καλογιάννη είναι συγκλονιστικό. Η Λάρισα γίνεται ξανά σημείο αιχμής με παραδείγματα όπως η Agrothessaly, Το πάρκο των Ευχών, οι δρόμοι ήπια κυκλοφορίας κλπ. Πέρα όμως από τις τομές σε μεγάλα έργα υπάρχουν και πολύ πιο απλά πράγματα που κάνουν τον πολίτη να αισθάνεται ενεργό μέλος της τοπικής κοινότητας και πολίτης του αύριο.

Τι θεωρείτε χρέος σας με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τι βάζετε σε άμεση προτεραιότητα;

Το γραφείο πολιτών του οποίου είμαι εντεταλμένος αποτελεί ένα σύγχρονο γραφείο αιτημάτων .Ο κάθε πολίτης βρίσκει τη θέση του εδώ. Κανένα αίτημα δεν μένει αναπάντητο. Μέσω ενός προηγμένου λογισμικού, το λογισμικό ‘’novoville’’  ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει το αίτημα του για οποιαδήποτε σημείο της πόλης και οιαδήποτε υπηρεσία.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης θα απαντούσα ως εξής: ο λόγος για να επιλέξει κανείς τη ‘’Συμπαράταξη Λαρισαίων’’ πέρα από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη είναι ότι αυτή η διαταξιακή- διακομματική παράταξη αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν το συμφέρον της πόλης ο καθένας από διαφορετικά μετερίζια. Δεν υπάρχει καμία κομματική ταύτιση αντιθέτων η ανεξαρτησία της παράταξης είναι πρόδηλη με στήριξη από διάφορους κομματικούς χώρους. Δεύτερον, αυτή η συμπαράταξη έβαλα ένα λιθαράκι ώστε να είναι η Λάρισα η πόλη που βλέπουμε σήμερα, που αν είσαι αντικειμενικός κριτής σίγουρα θα βλέπεις μια πόλη σύγχρονη, που με τίποτα δεν θύμιζε το χθες.

Γι όλους τους παραπάνω λόγους καλώ τους πολίτες να στηρίξουν ξανά σ’ αυτές τις εκλογές τον Απόστολο Καλογιάννη  και τη ‘’Συμπαράταξη Λαρισαίων’’. Είναι μια πολιτική επιλογή καίρια και αποφασιστική για το μέλλον της πόλης.

Τι μήνυμα θα ήθελες να μεταφέρεις στους συνδημότες σου;

Όσον αφορά στο τι θεωρώ χρέος μου με το συνδυασμό της ‘’Συμπαράταξης Λαρισαίων’’ και τι βάζω σε προτεραιότητα η απάντηση είναι μια. Ως άνθρωπος της καθημερινότητας, πρώην διαιτητής και μέντορας διαιτητών και πρώην σταθμάρχης, έχω διαπιστώσει πως η καθημερινότητα, όπως και η πολιτική, αλλά πολύ περισσότερο είναι ένας χώρος που πραγματικά με εμπνέει. Έρχομαι κάθε μέρα αντιμέτωπος με πολίτης κάθε κοπής και επιπέδου, ηλικιωμένους, άνεργους, φοιτητές , ελεύθερους επαγγελματίες κλπ. Χρέος μου είναι να τους εξυπηρετήσω, ώστε να λυθεί και το πρόβλημά τους και να ομορφύνει η καθημερινότητά τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είμαι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος καθημερινότητας. Λογικά ο Απόστολος Καλογιάννης με επέλεξε γι αυτή τη θέση, καθώς είδε στο πρόσωπό μου τις ποιότητες εκείνες που ανταποκρινόταν σ αυτή τη θέση. Και πιστεύω υπηρέτησα αυτό το λειτούργημα με σύνεση και υπευθυνότητα.

Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Λάρισας;

Τα σημαντικότερα προβλήματα στο Δήμο Λαρισαίων πλέον αποτελούν λύσεις και όχι μέρος του προβλήματος. Ένα χρόνιο πρόβλημα της καθημερινότητας ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο που πιστεύω, ότι με τους σύγχρονους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας λύθηκε. Ένα δεύτερο πρόβλημα που ήρθαμε αντιμέτωποι, όταν αναλάβαμε το Δήμο Λαρισαίων ήταν πως θα γίνει η Λάρισα, ένα κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο. Με τα έργα και τις κινήσεις που ανέφερα προηγουμένως πιστεύω διευθετήθηκε. Η Λάρισα καθίσταται ο νέος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα και ο τόπος. Όσον αφορά την πολιτική στη μικρή κλίμακα καθημερινά μέσω του γραφείου πολιτών λύνονται τα προβλήματα, που αφορούν την καθημερινότητα και τη βελτίωση της.

Γιατί να ψηφίσω εσάς και όχι κάποιον άλλο Υποψήφιο του Συνδυασμού;

Ο λόγος για να ψηφίσει ένας πολίτης τη ‘’Συμπαράταξη Λαρισαίων’’ και εμένα προσωπικά είναι, γιατί σε όλη τη σταδιοδρομία μου είτε ως διαιτητής ή σταθμάρχης επέδειξα ζήλο και αφοσίωση στο έργο μου. Το ίδιο κάνω και τώρα ως εντεταλμένος του γραφείου πολιτών. Γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλοι πολλοί αξιόλογοι υποψήφιοι, αλλά πιστεύω πως η προσήλωση στο έργο μου ήταν εμφανής και νομίζω οι πολίτες το χουν καταλάβει. Η λαϊκή σοφία που διαθέτει ο λαός σπάνια πέφτει έξω. Ζητώ την ψήφο του πολίτη, ώστε να μπορέσω κι εγώ να συμβάλλω στην προσπάθεια, ώστε η Λάρισα να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με σεβασμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και με στόχο μια καθημερινότητα που θα κάνει τον πολίτη να αισθάνεται μέλος μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας