Απόστολος Μπίλλης: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτελεί τα μεγαλύτερα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα»

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα» τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «Τι Νέα Λάρισα;»  ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Μπίλλης Απόστολος.

Ο Απόστολος Μπίλλης μιλά για τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας τονίζοντας τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Αναλυτικά:

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιoς με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»;
Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο, είναι μεγάλη ευθύνη, τιμή αλλά και πρόκληση. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 οι συμπολίτες μας με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους χαρίζοντας μου εκλόγιμη θέση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μου εμπιστεύτηκε τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας και Κτηνιατρικής.

Η ιδεολογική συγκρότηση μπορεί να αποτυπωθεί καλύτερα σε υπερτοπικά ζητήματα καθώς η αποτελεσματική τους αντιμετώπιση μπορεί να δώσει ξανά νόημα στις ιδέες που υπηρετούμε. Υπό το πλαίσιο αυτό και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε το στόχο της κοινωνικής, περιβαλλοντολογικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας.

Πείτε μας τους λόγους ώστε ένας ψηφοφόρος να επιλέξει τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού;
O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, και το σύνολο τον συνεργατών του, δούλεψε πολύ, έθεσε σημαντικούς στόχους και τους πέτυχε. Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα των έργων υποδομής, τόσο στις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας όσο και σε μεγάλα και μικρά χωριά, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα, απορροφώντας μεγάλα κονδύλια ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, εφαρμόσιμο και παράλληλα ένα κοστολογημένο πρόγραμμα με έργα και δράσεις που ξεκινούν από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας θητείας. Ο Περιφερειάρχης και η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» είναι ένας συνδυασμός με επίκεντρο τους πολίτες και την ανάπτυξη μιας Περιφέρειας χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλή και βιώσιμη, με στόχο την προώθηση δίκαιων, ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών, μέσα σε αυτή.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, απ’ όπου προέρχεστε, ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα και πώς προτίθεστε να τα αντιμετωπίσετε, αν εκλεγείτε περιφερειακός σύμβουλος;
Το στοίχημα με την κοινωνία πρέπει να είναι ότι θα ενεργοποιήσουμε όλες τις ζωντανές της δυνάμεις. Σήμερα η αδιαφορία συμμετοχής στα κοινά και αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αποτελεί τροχοπέδη και τραυματίζει ανεπανόρθωτα την συνοχή αυτής της χώρας. Σίγουρα ο στόχος αυτός δεν είναι εύκολος και θέλει αφοσίωση, στόχευση, υπομονή και έτσι προτίθεμαι και εγώ, υπό αυτή τη σταθερά, να αντιμετωπίσω κάθε ζήτημα και πρόβλημα των πολιτών της Περιφέρειας.

Όταν η Περιφερειακή Αρχή εκφράζει τη θέληση των πολιτών της, τότε κάθε μονάδα θα αρθρώσει λόγο, θα συμμετάσχει στα κοινά και θα διαμορφώσει συνείδηση οργανικού μέλους της κάθε Περιφέρειας και κατ’ επέκταση της χώρας. H Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος και η Αρχή όπου η τοπική κοινωνία αποφασίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές που συνθέτουν τον αναπτυξιακό της χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικής σημαντικότητας πολιτικό σημείο δράσης όπου υλοποιείται κάθε νομοθετικό έργο, κρατικό, εθνικό και ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Έχοντας ως αρχή αλλά και ως ακέραια βάση παράλληλα να πολλαπλασιάσουμε τα πλεονεκτήματα και να ελαττώσουμε τα μειονεκτήματα της περιοχής μας, ερευνούμε, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, διαπραγματευόμαστε και υλοποιούμε κάθε δράση και πρόγραμμα που έχει ως απώτερο στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πολιτών με πίστη στη κοινωνική
αλληλεγγύη και τη συνεχή προσφορά.

Παράλληλα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με άξονες την εξαγωγική ανακατεύθυνση των επιχειρήσεων, την προώθηση των διεθνών συνεργασιών και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης του δικού μου οράματος. Έχοντας μεγαλώσει σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, με αγρότες γονείς και όντας ο ίδιος αγρότης, γνωρίζω πολύ καλά πως η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, περνάει μέσα από τη συντονισμένη προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, την ολοκλήρωση των αρδευτικών υποδομών, την προώθηση προγραμμάτων και συντονισμένων ενεργειών που στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και την εξέλιξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα. Όπως έχει δηλώσει κατ επανάληψη και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έχουμε αφήσει βαθύ αποτύπωμα, επιλύοντας χρόνια προβλήματα στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Γιατί να ψηφίσω εσάς και όχι κάποιον άλλο Υποψήφιο του Συνδυασμού;
Θα σας απαντήσω στο πρώτο σκέλος της ερώτησης που είναι και αυτό που γνωρίζω και μπορώ να μιλήσω. Οι συμπολίτες μας έχουνε δείξει έμπρακτα πως επιθυμούν την ύπαρξη μιας Περιφέρειας που να είναι αρωγός στα ζητήματα που προκύπτουν και τους αφορούν. Μιας περιφερειακής διοίκησης που να
συναισθάνεται και να αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες και να ανταποκρίνεται σε κάθε μορφής κάλεσμα για υποστήριξη, συνεργασία και συνέργεια. Έχοντας ως βάση τους λόγους που
προηγήθηκαν και με αυτό το ανοικτό κάλεσµα σε όσους νιώθουν την ανάγκη να στρατευτούµε σ’ αυτή την µεγάλη, δύσκολη αλλά και ωραία προσπάθεια, απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς και σας καλώ να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για να δώσουμε τη σκληρή μάχη και να δούμε τον τόπο μας όπως πραγματικά του αξίζει.

Το προσωπικό μου στίγμα λοιπόν, θα είναι συνυφασμένο με το στίγμα των συμπολιτών μου και την ενεργή συμμετοχή όλων. Για μια σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης αρμονική, παραγωγική μα πάνω από όλα αμφίπλευρη αλλά και για μία «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» χωρίς διαχωριστικές γραμμές για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας;
«Αν και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από μηνύματα αλλά από έργα, πράξεις και την αίσθηση μια συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να πω σε αυτές τις εκλογές να στηρίξουμε και να ψηφίσουμε ανθρώπους ικανούς, με όρεξη και ιδέες, που θα δουλέψουν για όλους. Γνωρίζουμε όλοι το έργο που έχει φέρει εις πέρας η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν τα φόντα, οι προοπτικές, έχουν μπει οι βάσεις, ας συνεχίσουμε σε αυτή την αναπτυξιακή πορεία, λοιπόν.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο και το βήμα που μου δώσατε και να ευχηθώ με τη σειρά μου
καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Απόστολος Μπίλλης γεννήθηκε στις 7/1/1968 στο Νέο Περιβόλι Λάρισας από αγρότες γονείς, είναι παντρεμένος με τη γεωπόνο Ανθή Οικονόμου και έχουν τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εδώ και είκοσι δύο χρόνια δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα. Διατηρεί θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής σποροφύτων στο Νέο Περιβόλι Λάρισας. Η μετάβαση του από την παραδοσιακή καλλιέργεια σε οργανωμένη επιχειρηματική αγροτική δραστηριότητα έγινε σταδιακά με την οργάνωση και την ανάπτυξη πρότυπου φυτωρίου που κάλυψε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες όχι μόνο της περιφέρειας, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας σε διάφορα φυτικά προϊόντα.

Είναι ενεργό μέλος πολλών αγροτικών οργανώσεων και συμπράξεων και γνώστης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής έχοντας σε μεγάλο βαθμό συμβάλλει στον μετασχηματισμό της, με τις αλλαγές των καλλιεργητικών προτεραιοτήτων της. Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και η εμπειρία του συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αγροτικών πολιτικών σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός του εμπιστεύτηκε τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας και Κτηνιατρικής.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας