Ευαγγέλου από Βαλανίδα: «H ΔΕΥΑ Ελασσόνας δεν έχει κανένα πρόβλημα»

Στα έργα που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία, καθώς και σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη θητεία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος κ. Νίκος Ευαγγέλου, στη Βαλανίδα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του, μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο κατοίκων.

Ο κ. Ευαγγέλου έκανε ειδική αναφορά στην ΔΕΥΑΕΛ και στα όσα έθεσε ο κ. Γάτσας στο δημόσιο διάλογο. Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε:

«Ο κ. Γάτσας έθεσε θέμα για το δάνειο της ΔΕΥΑΕΛ, ύψους 300.000 ευρώ, προφασιζόμενος πως δεν γνωρίζει την αιτία λήψης του, αν και το θέμα συζητήθηκε εκτενέστατα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Να υπενθυμίσω στον κ. Γάτσα, καθώς και στους πολίτες της Ελασσόνας, πως τότε που αποφασίσαμε την λήψη του εν λόγω δανείου, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τις κατασχέσεις λογαριασμών της εταιρείας από τεχνική εταιρεία, η οποία είχε στα χέρια της αποφάσεις για τιμολόγια τα οποία είχαν κοπεί το 2014 και πριν. Οι συνεχείς κατασχέσεις είχαν επίσης ως στόχο να ακυρωθεί το μεγάλο έργο της τηλεμετρίας, ενός έργου το οποίο εμείς καταφέρουμε να επανεντάξουμε, καθώς ως γνωστόν, είχε απενταχθεί με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Το ύψος των επενδύσεων της ΔΕΥΑΕΛ είναι γνωστό, όπως επίσης και όλα τα μεγάλα έργα που δρομολόγησε η επιχείρηση, για τα οποία, φυσικά, δεν βρήκε ούτε λέξη να πει ο κ. Γάτσας. Ας του υπενθυμίσω λοιπόν ξανά πως η ΔΕΥΑ Ελασσόνας, προς ενημέρωση των πολιτών, μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις πληρωμές προς το μόνιμο τακτικό και εποχιακό προσωπικό της (μισθούς εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές), καθώς επίσης και με τους συνεργάτες που χρησιμοποιεί σε εξειδικευμένα αντικείμενα και με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις έργου ή εργασίας, καθώς και οικονομικά ή άλλα επαγγελματικά προβλήματα με συνεργάτες ή προμηθευτές.

Εκτελεί τον προϋπολογισμό της έχοντας απορροφήσει τους έντονους κραδασμούς στα οικονομικά της που επέφεραν οι ανακατατάξεις, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης -με σκοπό την οικονομική αποδυνάμωση- για κατάργηση του ειδικού τέλους 80% -κάτι που προκάλεσε μεγάλη μείωση εσόδων- καθώς και τη μεταφορά του κόστους λειτουργίας όλων των γεωτρήσεων του Δήμου στη  ΔΕΥΑ Ελασσόνας, κάτι που προκάλεσε μεγάλη αύξηση εξόδων. Επίσης επιβαρύνθηκε με αγωγές εναντίων της και κατασχέσεις στους λογαριασμούς για οφειλές προηγούμενων δημοτικών αρχών και ανταπεξήλθε.

Παρ’ όλα αυτά, και αντί να επέλθει η «κατάρρευση», την οποία κάποιοι επεδίωξαν και προσπάθησαν να πετύχουν, η ΔΕΥΑΕΛ:

Υλοποίησε το χρηματοδοτούμενο έργο τηλεμετρίας προϋπολογισμού περίπου  2.500.000 ευρώ και αποπλήρωσε από το ταμείο της τον αναλογούντα ΦΠΑ  600.000 ευρώ

Προγραμμάτισε, μελέτησε ή επικαιροποίησε, εκτέλεσε ή ενέταξε σε προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΌΔΗΜΟΣ) πολλά μικρά και μεγαλύτερα έργα:

Αποχέτευση Τσαριτσάνης (έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ)

Αποχέτευση Κρανέας (έργο προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ)

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ελασσόνας

Αποχέτευση Βερδικούσιας ( Δεύτερη φάση υπόλοιπο

Γεώτρηση Αμουρίου και ολοκλήρωση των έργων υδρομάστευσης στον Άζωρο, στην Τσαπουρνιά, στη Φαρμάκη. Ολοκλήρωση της επέκτασης του δικτύου ομβρίων στην Καρυά. Ολοκλήρωση της επέκτασης δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης στο Στεφανόβουνο κ.α.

Και το κυριότερο, συντηρεί, αναβαθμίζει και λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα τις τρεις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ελασσόνα, το Σαραντάπορο και το Λιβάδι, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, πράγμα που δεν γινόταν, ή γινόταν υποτυπωδώς  πριν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου η παρούσα δημοτική αρχή.

Με αίσθημα ευθύνης και καταβάλλοντας κάθε φιλότιμη προσπάθεια το υπαλληλικό προσωπικό, σε κάθε βαθμίδα και ειδικότητα, εκτελεί τα καθήκοντα της καθημερινότητας ακόμη και σε προβλήματα έκτακτα και σοβαρά (πολλές φορές και εκτός ωραρίου), ικανοποιώντας κάθε τι που έχει ανάγκη ο δημότης και η δημότισσα του Δήμου Ελασσόνας.

Φυσικά η ΔΕΥΑΕΛ προχώρησε και σε μείωση της τιμής του νερού για τα νοικοκυριά κατά 25%.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας