Το μουσικό σχήμα POLIS Ensemble στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο τηςΔιεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, προσκαλεί το μουσικό σχήμα POLIS Ensemble, για μια συναυλία με μουσικούς ήχους από την Ανατολή,που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο 11Μαΐου.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της μπάντας.

Από τους πρώτους μήνες του 2012 μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, έχει προσκληθεί σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης Βελγίου.

Το σεξτέτο, POLIS Ensemble,έχει συμπράξει, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, με σπουδαίους σολίστες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορωδιακά σύνολα, ενώ, τον Οκτώβριο του 2017, ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ.

Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι ατμοσφαιρικοί αυτοσχεδιασμοί των μελών του γκρουπ αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα των μουσικών οργάνων της Ανατολής, όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, που υποστηρίζονται πότε από τη δυναμική και πότε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.

Το συγκρότημα αποτελούν οι:

Νίκος Παραουλάκης– νέυ, καβάλ, φλογέρα
Γιώργος Κοντογιάννης– λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης– κανονάκι
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης– πολίτικο λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης– κρουστά
Θεόδωρος Κουέλης– κοντραμπάσο

Οργάνωση παραγωγής : ArtonicaProductions

Δείτε επίσης

Βρείτε μας