Φλέσσα από Λάρισα: «Ο πολιτισμός και η Παιδεία μπορούν να ενώσουν την Ευρώπη»

Περιμένω απόψεις, ιδέες και προτάσεις από τους απλούς πολίτες και τους τοπικούς φορείς για το πως μπορούμε να αναδείξουμε πολιτιστικά την περιοχή και την Περιφέρεια, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κ. Β. Φλέσσα. Η κ. Φλέσσα, έκανε αναφορά στο ιστορικό γίγνεσθαι της Θεσσαλικής Περιφέρειας, τον Αχιλλέα, τον Ιάσονα και την Αργοναυτική εκστρατεία, τον Ρήγα Φερραίο, τον Παπαδιαμάντη και τα Ρόδινα Ακρογιάλια της Σκιάθου, το θαλάσσιο Πάρκο στην Αλόννησο, τον Ολυμπο και όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών της προϊόντων, για τα οποία, υπογράμμισε ότι πρέπει να αναδειχθούν και να προωθηθούν.

Οι προτάσεις που θα συγκεντρωθούν για την αξιοποίηση της Περιφέρειας θα παρουσιαστούν στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Η κ. Φλέσσα εξήγησε ότι ο πολιτισμός και η Παιδεία, μπορούν να ενώσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. «Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι στην Ευρώπη λαμβάνονται σημαντικές απόφάσεις. Μπορεί να μην είναι η άμεση δημοκρατία που θα θέλαμε. Είναι όμως λάθος να αφήνουμε κάποιους άλλους να αποφασίζουν για εμάς».

Η κ. Φλέσσα, ξεκαθάρισε τέλος ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, χρειάζεται επανεκκίνηση, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη και την σύμπνοια όλων των εκλεγμένων ευρωβουλευτών, ώστε η Ελλάδα να βγει στο σύγχρονο κόσμο με υπερηφάνεια.

Πηγή: ert.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας