Ζητά και άλλη παράταση για το brexit η Μέι

Μέσα στο σχεδόν πλήρες αδιέξοδό της, η Τερέζα Μέι εξακολουθεί να μάχεται και να προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί να περισωθεί στο ζήτημα του brexit.

Το απόγευμα της Τρίτης η βρετανίδα Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει και άλλη παράταση από την Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία μάλιστα θα είναι-όπως η ίδια τόνισε-σύντομη, θα τελειώνει πριν τις 22 Μαϊου έτσι ώστε η Μεγάλη Βρετανία να μην πάρει μέρος στις ευρωεκλογές.

Η Μέι επίσης στράφηκε προς την πλευρά των Εργατικών και ζήτησε συνάντηση με τον επικεφαλής τους Τζέρεμι Κόρμπιν έτσι ώστε να συμφωνήσουν σ’ ένα σχέδιο για τη μελλοντική σχέση που θα έχει το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ευρωπαϊκή Ενωση στο μέλλον.

Ολα αυτά η Πρωθυπουργός θα τα ζητήσει επισήμως μέχρι και τις 12 Απριλίου, ημερομηνία που είναι και η καταληκτική για να προτείνει πλάνο αποχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εννοείται ότι το σενάριο της ασύντακτης αποχώρησης (brexit χωρίς συμφωνία) εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Η συμφωνία που έχει παρουσιάσει στο κοινοβούλιο η κ. Μέι έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές όπως έχουν απορριφθεί και όσα εναλλακτικά σχέδια προτάθηκαν από μεμονωμένους βουλευτές.

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας