Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Νίκος Πουτσιάκας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοινώνουν τέσσερις ακόμη υποψήφιους ευρωβουλευτές.  Ανάμεσα τους και ο Λαρισαίος κοινωνιολόγος και μέχρι πρότινος περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Πουτσιάκας.

Τέσσερις ακόμα αξιόλογοι επαγγελματίες με όραμα για μια ισχυρή οικολογική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοινώθηκαν από τους Οικολόγους Πράσινους στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Θεοχάρη Αγγελίδη, δικηγόρο από την Πέλλα, Κώστα Καραγιώργη, οικονομολόγο από την Θεσσαλονίκη, Γιάννη Μάλλιο, δημοσιογράφο από την Καβάλα και Νίκο Πουτσιάκα, κοινωνιολόγο -εθνολόγο -χωροτάκτη από την Θεσσαλία.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Αγγελίδης Θεοχάρης

Ο Θεοχάρης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1960 στα Γιαννιτσά Πέλλας, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. Εργάζεται ως δικηγόρος στους κλάδους του Εμπορικού Δικαίου με έμφαση στις διεθνείς συναλλαγές, του Διοικητικού Δικαίου, του Δικαίου Μεταφορών, εθνικών και διεθνών και του Συγκοινωνιακού Δικαίου. Διατηρεί επίσης δικηγορικό γραφείο και στη Γερμανία, ασχολούμενος με υποθέσεις διεθνών εμπορικών συναλλαγών, διεθνών χερσαίων μεταφορών και διεθνών τροχαίων ατυχημάτων. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διευθυντής Σπουδών του «Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών» του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, καθώς και επικεφαλής Εκπαιδευτής.

Έχει επιτελέσει επί διετία Προϊστάμενος του Συμβουλίου Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχίας Πέλλας, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στον Νομό Πέλλας και τέως Ειδικός Σύμβουλος του Νομάρχη Πέλλας σε ζητήματα Ανάπτυξης και Μεταφορών. και είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Ιππικής Τέχνης στα Γιαννιτσά.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής και ομιλητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ άρθρα του σχετιζόμενα με την προστασία του περιβάλλοντος και τις μεταφορές έχουν δημοσιευτεί σε ποικίλα περιοδικά.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της Οικολογίας από το 1982. Υπήρξε μέλος των Οικολόγων – Εναλλακτικών, υποψήφιος ευρωβουλευτής με διαρκή παρουσία ως υποψήφιος βουλευτής των οικολόγων στην Πέλλα, καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Καραγιώργης Κωνσταντίνος

Είναι Οικονομολόγος απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Σ.Ο.Ε.). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και διατηρεί το λογιστικό του γραφείο. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και άλλων επαγγελματικών ενώσεων, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε φορολογικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, εκλεγμένος στο Πανελλαδικό Συμβούλιο για τρεις συνεχόμενες θητείες και μέλος της οικονομικής επιτροπής. Επίσης είναι μέλος της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα πολιτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, των κοινών αγαθών αλλά και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Μάλλιος Γιάννης

Ο Γιάννης Μάλλιος γεννήθηκε στην Καβάλα, στις 8 Μάιου 1965. Είναι ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας, των Οικολόγων Εναλλακτικών, των Οικολόγων Πράσινων και του Δικτύου Οικολογικής Πληροφόρησης.

Έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Super FM 92,8, Ακρόαμα 97,1, Neapolis 90,8 και Άλφα 88,6, στους τηλεοπτικούς σταθμούς TV ΔΕΛΤΑ Δράμας, Έψιλον Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στις εφημερίδες Νεάπολις, Νέα Εγνατία, Ημερήσια Γνώμη, Οικολογικό Τετράδιο, Ενεργειακά Θέματα και Ενήμερος, καθώς και στις ιστοσελίδες Kavala Web News και Ημερησία γνώμη.

Πουτσιάκας Νίκος

Κατάγεται από το Καλοχώρι του Ν. Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Εθνολογίας του Πανεπιστημίου της Λυών (Γαλλία) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στις Κοινωνικές επιστήμες και τη Χωροταξία.
Εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας Κοινωνικών Επιστημών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας. Συμμετείχε στην υλοποίηση προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΕΕΤΑΑ και έχει ασχοληθεί από θέσεις ευθύνης με το σχεδιασμό και την εφαρμογή κοινωνικών παρεμβάσεων για ευπαθείς, κυρίως, κοινωνικά ομάδες.

Είναι ενεργό μέλος σε συλλογικότητες, αιρετός στη διοίκηση επιστημονικών και συνδικαλιστικών συλλόγων, οργάνων και άλλων φορέων. Από το 2011 είναι μέλος του γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου».

Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» με την οποία εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας με θητεία έως τον Φεβρουάριο 2019. Από τις αρχές του 2018 είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων.
Διατηρεί στενή σχέση με τα ευρωπαϊκά δρώμενα, κυρίως, με το γαλλόφωνο περιβάλλον και με την ιδιότητα του Γάλλου πολίτη.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας