Διπλή ελληνική αντίδραση για την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση στη Σούδα

Ποιος κρύβεται πίσω από τη φωτογραφία και την επίμαχη ανάρτηση  – Τούρκοι κομάντος φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Προς δύο κατευθύνσεις λειτούργησε άμεσα τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το ΓΕΝ, μετά την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, με την ανάρτηση φωτογραφίας δύο Τούρκων βατραχανθρώπων, να κρατούν τη σημαία της χώρας τους στο βυθό (υποτίθεται) της Σούδας, στο περιθώριο της συμμαχικής άσκησης ναρκοπολέμου ARIADNE-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η φωτογραφία υπήρχε σε ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, την οποία αναδημοσίευσε και η Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Ήδη, σε πρώτη και άμεση φάση, η προκλητική φωτογραφία κατέβηκε από την ιστοσελίδα της MARCOM και, σε δεύτερη φάση, αυτή τη στιγμή διερευνάται η λήψη μέτρων και κατά Τούρκου αξιωματικού, Εκπρόσωπος Τύπου (P.A.O) της MARCOM, ο οποίος επανειλημμένως έχει «συλληφθεί» να μη δρα με το ΝΑΤΟϊκό του «καπέλο», αλλά με το τουρκικό, όπως σε πρόσφατη συμμαχική άσκηση που ανέβασε 10 φωτογραφίες από αυτήν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν με τουρκικά πλοία!

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αυτή τη στιγμή υπάρχει συνέργεια του ΓΕΕΘΑ με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών, ώστε να δουν πως θα χειριστούν το θέμα του Εκπροσώπου Τύπου της MARCOM.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σταθούμε στον τρόπο δράσεως Ελλάδος και Τουρκίας, όπου η μεν Ελλάδα στο πλαίσιο κακώς εννοούμενων οικονομιών «κόβει» θέσεις Ελλήνων σε συμμαχικούς οργανισμούς από σημαντικές θέσεις, ενώ αντίθετα η Τουρκία «επενδύει» (και) σε θέσεις χαμηλές αλλά καίριας σημασίας που σχετίζονται με την προβολή.

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση ξοδεύει αφειδώς, όπως π.χ. μπορεί να διαπιστώσει κάποιος απλώς περιδιαβαίνοντας στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», όπου διατίθενται κάτι απίθανα κονδύλια για απίθανους σκοπούς (π.χ. πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τους Ρομά του Βοτανικού, προφανώς επειδή αυτοί ψηφίζουν κλπ), ενώ αντίθετα κόβονται θέσεις από ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ στο εξωτερικό για λόγους οικονομίας!

Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Πηγή: newpost

Δείτε επίσης

Βρείτε μας