Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία πίσω από τη φονική συμπλοκή πατέρα και γιου

Μια τραγωδία που εξελίσσονταν επί χρόνια πίσω από τα κλειστά παράθυρα του σπιτιού οικογένειας Αλβανών μεταναστών, κρύβεται πίσω από το αιματηρό επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όπου 20χρονος συνεπλάκη με τον 48χρονος πατέρα του με συνέπεια ο τελευταίος να πέσει νεκρός στο έδαφος.

Όπως αποκαλύπτουν μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο πατέρας ήταν αλκοολικός και χτυπούσε διαρκώς τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά.

Η μητέρα του κατηγορούμενου και χήρα του θύματος, μαυροφορεμένη περίμενε έξω από το γραφείο της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της απολογίας του γιο της. Ο νεαρός παρ’ ότι κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ανακρίτρια και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο με όρους, καθώς ο ιατροδικαστής έκρινε ότι ο θάνατος του 48χρονου προκλήθηκε από καρδιολογικά προβλήματα και ότι τα τραύματα που του προκάλεσε ο γιος του δεν ήταν ικανά να προκαλέσουν θάνατο.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ήταν ένα ακόμη στα πολλά της οικογένειας. Ο 48χρονος Παλιότερα εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρίες εμπορίας κρεάτων μεγαλώνοντας τα δύο του παιδιά, τον 20χρονο γιο του και την 19χρονη κόρη του. Τα τελευταία χρόνια όμως δεν εργαζόταν, ενώ ήταν σχεδόν μονίμως μεθυσμένος, όπως περιγράφουν κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου.

Λίγο πριν τη συμπλοκή γνωρίζοντας ότι ο γιος του θα είναι σε συγκεκριμένο καφενείο πήγε εκεί και άρχισε να τον βρίζει, χωρίς λόγο. Ο νεαρός, προκειμένου να αποφύγει τη διαμάχη, σηκώθηκε και έφυγε. Μόλις βγήκε από το κατάστημα ο πατέρας του τον χτύπησε, αλλά πάλι ο νεαρός δεν αντέδρασε και άρχισε να περπατάει γρήγορα για να τον αποφύγει. Ο 48χρονος δεν σταμάτησε εκεί. Ανέβηκε στο δίκυκλο που είχε και μπήκε μπροστά στο παιδί, με συνέπεια να ακολουθήσει η συμπλοκή.

«Τον χτύπησα, δύο τρεις γροθιές, δεν περίμενα να πεθάνει, δεν το έκανα γι’ αυτό», φέρεται να είπε στην απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια. Ενώπιόν της κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες του επεισοδίου, όπως και μέλη της οικογένειας, επιβεβαιώνοντας όσα ισχυρίζεται από την αρχή ο 20χρονος. Εκτιμήσεις νομικών ανέφεραν ότι η κατηγορία σε βάρος του θα μετατραπεί στα επόμενα δικονομικά στάδια. Άλλωστε και ο συνήγορός του ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας